Ny prosjektleder i datterselskapet

Festivalsjef Torgeir Ekeland og prosjektleder Stian Pedersen

Stian Pedersen forlater produsentrollen sin i Riddu Riddu, og blir ny prosjektleder i Hedline.

Selskapet er fylkets eneste i sitt slag, og nå utvider vi både bemanning og kapasitet. – På grunn av en formidabel økning i aktivitet igjennom de siste par årene har vi bestemt oss for å utvide administrasjonen med enda et årsverk – og øker nå til fire ansatte, fordelt på 3,6 årsverk, forteller daglig leder Torgeir Ekeland.

Hedline – Arctic Arts Management – er et artistmanagement- og bookingselskap som eies av foreningen Alta Live 365. Foreningen står også bak festivalen med samme navn. Igjennom datterselskapet Hedline leverer dermed Alta Live booking- og management-tjenester til en rekke band og artister fra landsdelen. Ifølge Ekeland har etterspørselen etter tjenestene overgått forventningene.

– Siden styret bestemte seg for å inkludere disse tjenestene til vår drift i 2021, har det gått mye fortere enn vi så for oss. Det har vært et lite eventyr for å være helt ærlig, samtidig har det vært veldig mye å gjøre, sier han.

– Og det er nettopp på grunn av både arbeidsmengde og økt etterspørsel etter tjenestene våre at vi nå må ta dette gledelige steget med å utvide bemanningen, fortsetter Ekeland.  

Erfaren prosjektleder

Selskapet engasjerer dermed en egen prosjektleder til å ta seg av den økte aktiviteten i datterselskapet, uten å ha særlig ansvar for andre deler av foreningens aktiviteter. Til å fylle stillingen har man fått inn Stian Pedersen, som kommer fra stillingen som Produsent i Riddu Riddu.

– Å få Stian med på laget er et ordentlig scoop for oss. Han har nøyaktig den kombinasjonen av kunnskap, erfaring og nettverk som vi behøver for å kunne ta den posisjonen som vi ønsker å ta, som ledende artistformidler av nord-norsk og samisk musikk og kunst, beskriver Ekeland.

– At han i tillegg har årevis med erfaring fra festivalproduksjon er heller ikke akkurat en ulempe, selv om det i all hovedsak skal være aktiviteten i Hedline han skal ta seg av, sier Ekeland.

Bildet viser Stian Pedersen
Foto Frode H. Henriksen

Flytter til Alta i august

Hovedpersonen selv tar med seg flyttelasset og kommer til Alta i slutten av august, før han formelt starter i stillingen 1. september.

– Jeg anser meg som veldig privilegert som får lov til å ta del i laget hos Alta Live og Hedline. Jeg er opptatt av at vi skal ha et spirende og utviklende kunst- og kulturliv. Det å være med på å skape møteplasser for kultur, og særs samisk kultur, ser jeg på som veldig givende. Kunst- og kulturopplevelser gir livene våre innhold og binder oss sammen som mennesker. Kulturen er med på å bryte ned barrierer og skaper nye og sterkere fellesskap.  Jeg er klar for nye utfordringer og er veldig motivert for å jobbe sammen med resten av gjengen i Alta Live og Hedline, sier Pedersen.

Travle uker i vente

Hedline jobber i dag med band og artister som Rolffa, Pil & Bue, LÜT, Emil Kárlsen og El Caco, for å nevne noen. I tillegg er det flere andre artister på tur inn i stallen.

Festivalen Alta Live går av stabelen 18. og 19. august, med en utsolgt folkefest i forbindelse med Arctic Race of Norway den 17. august. På programmet står Dagny, Sirkus Eliassen, Di Derre, Kari Bremnes, Honningbarna, Bernhoft og en rekke andre band og artister. Ruben, Isah og Sandra Lyng står på programmet under folkefesten.

Det ventes en plass mellom 7 000 og 8 000 besøkende på årets Alta Live.

Kjøp billetter til årets festival her!