Info

VELKOMMEN TIL ALTA LIVE 2024

Alta Live ble etablert i 2019 og fyller 5 år i år.

Festivalen er en naturlig videreføring av Aronnesrocken, en festival som, basert på utradisjonelle valg og verdier, sakte men sikkert vokste til å bli en veletablert musikkfestival i Alta. 

Alta Live er klar for å vokse og bli en enda større og mer kommersiell musikkfestival, for hele Alta og hele fylket. Eier og avsender er foreningen Alta Live 365, som fortsatt drives på dugnad av ildsjeler for lokalt musikkliv.

Festivalen mottok kollegaprisen «Årets Festival i Norge», gitt av interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører (NKA) for festivalen i 2019.

Vi er opptatt av to ting i Alta Live: Å skape gode opplevelser for vårt publikum, og skape gode utviklingsarenaer for unge band og artister fra vår region. Vi ønsker å skape enda større og bedre opplevelser, og gi enda bedre arenaer for utvikling for unge band og artister – og første steg er å skille ut vår festival fra foreningen i større grad.

Velkommen på festival!

SVAR PÅ SPØRSMÅL VI BRUKER Å FÅ RETT FØR ALTA LIVE

(Illustrasjonen er fra 2023, det vil bli noen endringer i 2024)

Alta Live arrangeres midt i Alta sentrum med inngang godt synlig direkte fra Gågata. Området strekker seg fra gågata, via torget og over hele parkeringsplass P3.

Kommer du kjørende, anbefaler vi deg å parkere enten på P1 eller P2 (Løkkeveien) eller i Amfi’s parkeringshus.

Festivalområdet er innenfor et inngjerdet med to scener, ei sjarmerende handlegate med litt aktiviteter og mange unike muligheter for å kjøpe seg mat og drikke, merchandise og snacks. Toaletter har vi også i tilfelle noen trenger det.

For å være ærlig legger våre riggere og «barkitekter» virkelig sjela si i å lage festivalområdet vårt stemningsfylt og kreativt.

Fra lørdag 10. august klokken 23.00 og frem til og med søndag 18. august vil parkeringsarealet P3 være stengt for parkering.

Vi starter opprigg til festivalen søndag 11. august, og vil rigge bort festivalen i løpet av den påfølgende søndag, 18. august. 

Mikkeli Live er en integrert del av årets festivalområde. Det betyr; 

 • Alt som skjer fra scenen der 16. og 17. august er inkludert i festivalpasset
 • Man må ha festivalbillett for å komme inn på Mikkeli Live så lenge festivalen holder åpent. 
 • Mikkeli Live er ikke en del av Alta Live Ung.

Det er også viktig å påpeke følgende: 

Mikkeli Live har egen skjenkebevilling.

Det vil si at man kan ikke ta med seg alkohol kjøp på festivalen inn på Mikkeli, og man kan heller ikke ta med seg alkohol kjøpt på Mikkeli ut på festivalområdet. 

Alta Live Ung er vårt nyeste tilskudd til festivalen, og arrangeres i samarbeid med, og som følge av tilskudd fra SpareBank 1 Nord-Norges Samfunnsløfte. 

Man må ha egen billett til Alta Live Ung, og hverken helgepass eller lørdagspass gir adgang. 

Alta Live Ung er torsdag 15. august, og egner seg for ungdom fra 13 år. 

Man må ha egen billett til Alta Live’s Musirkus, og hverken helgepass eller lørdagspass gir adgang. 

Musirkuset er lørdag 17. august, og egner seg for barn fra 3 til 10. 

Kjøp billetter her! 

Billettpriser i 2024 ser slik ut:

Forhåndssalg:

 • HELGEPASS – ordinærpris (fra 01/01): kr 1 850,- 
 • DAGSPASS (fredag): kr 1 195,-
 • DAGSPASS (lørdag): kr 1 195,-

Alta Live Ung – torsdag 15. august

 • 250,- for alle (helgepass gjelder ikke)
 • Fri aldersgrense. Barn under 13 år må følge med foresatt.
 • Gratis t.o.m fylte 4 år (må ha egen billett, hentes ut når annen billett kjøpes. Arrangementet anbefales ikke for barn)

Alta Live’s Musirkus – lørdag 17. august

 • Gratis t.o.m fylte 4 år (må ha egen billett, hentes ut når annen billett kjøpes)
 • Barn/ungdom mellom 5 og 17 år – 100,-
 • Voksen (over 18 år) – 150,- (helgepass eller dagspass gjelder ikke)
 • Billettsalget starter i april 2024

Klubb Alive

 • Vi arrangerer ikke Klubb Alive i 2024. Eventuelt billettsalg til arrangement utenfor vårt program skjer direkte hos det enkelte utestedet. 

Armbånd

For å komme inn på festivalområdet må du ha et festivalarmbånd. Dette får du i inngangen til festivalområdet i sentrum ved å vise gyldig billett.

Armbånd kan hentes på følgende tidspunkt: 

 • Onsdag 14. august
  Fra kl 12:00, Pop-up på Amfi (ved Dressmann).
 • Torsdag 15. august
  Fra kl 15:00, billettluke i gågata
 • Fredag 16. august
  Fra kl 16:00, billettluke i gågata
 • Lørdag 17. august 
  Fra kl 10:00, billettluke i gågata 
  Fra kl 16:00, billettluke i gågata

 

Salg i døra
Eventuelt ledige billetter selges i billettluka.
Billettluken stenger kl 22:00 fredag og lørdag.

Har du ikke rukket hente armbånd før billettluken stenger, henvender du deg til vaktleder ved inngangen. 

Kjøpte billetter refunderes ikke. Konkrete spørsmål knyttet til ditt billettkjøp ber vi dere rette til vår billettleverandør Eventim. Du finner hjelp på «dine sider». 

Det er 18 års aldersgrense på Alta Live’s kveldsarrangement. 

Alta Live Ung

Torsdag 15. august inviterer vi til fri-alder konsert med Cezinando, Moillrock og Victoria Nadine. Arrangementet krever egne billetter, og har ordinær kapasitet. Barene er stengt denne kvelden. Arrangementet er for alle, med hovedfokus på ungdom fra 13 år. 

Alta Live’s Musirkus

Til vårt familiearrangement inne på festivalområdet lørdag formiddag (Alta Live’s Musirkus) er det tilrettelagt for barn og familier, og vi holder barene våre stengt under dette arrangementet. Kapasiteten tas også betydelig ned slik at det blir god plass til aktiviteter, men også barnevogner, o.l. Arrangementet har en målgruppe på barn mellom 3 og 10 år. 

Vergeordning
Vi er glade for å kunne åpne for at foreldre eller andre foresatte kan ta med seg sine håpefulle på kveldsarrangementene våre, på samme måte som i 2019 – og da ønsker vi at dere tar kontakt med oss på billetter@altalive.no, med informasjon navn og kontaktinformasjon til verge, samt navn på barn/ungdom. Dette ønsker vi både for å ivareta barnas interesser og trygghet, men også for vår del slik at vi har kontroll og oversikt. Frist for å søke er onsdag før festivalstart.

Verge må være edru. Begge må ha egne billetter. 

Inne på vårt festivalområde har vi alle rettigheter, og kan tilby et variert innhold innen både god mat og god drikke. Det er med andre ord fullt mulig å møte opp på festivalområdet både sulten og tørst, og hos oss kan du oppleve førsteklasses smaksopplevelser, enten du er ute etter et fullverdig middagsmåltid, enkle småretter eller bare litt snacks.

Hos oss kan du finne følgende utsalgssteder for mat og drikke:

 • Aranyas
 • Uno 
 • Gullstrupen skjenkeri (vår egen bar for spesielt interesserte)
 • flere kommer…

 

Miljøavgift

I 2024 introduserer vi en «miljøavgift» ved kjøp av drikke. Det er kr 10,- som legges på første kjøp pr. nye glass som benyttes. 

Dersom du returnerer glasset til utsalgsstedet når du skal handle ny drikke, vil ikke miljøavgiften legges på ved neste kjøp. 

Hensikten med dette tiltaket er å sørge for at vi får sendt flest mulige glass til resirkulering, og det bidrar til å holde festivalområdet ryddig og fint. 

Praksisen er inspirert av lignende løsning i for eksempel Oslo Spektrum Arena. 

Torsdag 17/8

 • Festivalen: 16:00 – 22:30

 

Fredag 18/8

 • Festivalen: 17.00 – 02.00

 

Lørdag 19/8

 • Musirkuset: 11.00 – 14.00
 • Festivalen: 18.00 – 02.00

 

Alta Live er kontantfri.

Vi tar kort på alle våre utsalgssteder. 

Publikumssikkerhet er svært viktig for oss. Vi har derfor et stort team av egne sikkerhetsvakter på plass for å passe på publikum. Disse bærer rosa eller oransje vester. I tillegg vil PSS Securitas og Røde Kors være til stede, sammen med sporadiske besøk av politi.

Vær oppmerksom på at det kan oppstå stort press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

Følgende ordensregler gjelder for våre arrangement:

Man oppfører seg på festival. Vi samles for å ha det gøy og skape nye minner for livet. Fokuset hos Alta Live er den gode opplevelsen, og ikke fyll.

Vi vil derfor ikke tillate følgende:

 • Overstadig berusede personer
 • Mindreårige som er berusede, eller som nyter eller oppbevarer alkohol på seg eller arrangementsområdet
 • Personer som oppleves som truende og aggressive, og som ikke retter seg etter henstillinger fra arrangementets personell
 • Personer som er åpenbart påvirket av rusmidler
 • Personer som er involvert i ordensproblemer/ voldssituasjoner

 

Alle overnevnte situasjoner vil medføre bortvisning fra festivalområdet og klipt armbånd.

Følgende gjenstander er ikke tillatt på festivalområdet:

 • Gjenstander som er forbudt etter Norsk lov
 • Paraplyer
 • Campingstoler eller lignende
 • All form for drikke og flasker
 • Brannfarlige materialer
 • Bannere og plakater
 • Dyr
 • Selfiestenger
 • Profesjonelt foto-/videoutstyr

Ettersom Alta Live nå befinner seg midt i Alta Sentrum, har vi ikke lagt opp til noen form for felles transport utover normale tilbud av offentlig transport.

Det vil i 2024 ikke være et eget klubbprogram i regi av festivalen. 

Vi kommer til å dele aktiviteter planlagt av det øvrige utelivet. 

Det er ingen festivalcamp i regi av Alta Live.

Det er imidlertid flere flotte campingplasser i Alta, ikke så alt for langt unna Alta sentrum. For eksempel Alta Strand Camping, eller Wisløff Camping.

Dersom du er tilreisende til Alta for å gjeste Alta Live, vil vi på det sterkeste anbefale vår samarbeidspartner Thon Hotell i Alta sentrum, som er et av verdens beste hoteller med utmerket service og ypperlige hotellfasiliteter på alle måter, synes vi. Ring dem i dag 78 49 40 00!

Skulle du ikke få napp der, finnes også lokalt eide Canyon Hotel like i nærheten og bare et steinkast unna festivalens inngangsparti (og er du heldig kan du få et rom med utsikt til scenen). Også Scandic Hotel Alta befinner seg i umiddelbar nærhet til festivalområdet.  

Vi kan også anbefale mindre overnattingssteder som Altafjord Gjestegård eller Bårstua litt lengre unna, eller for de som ønsker en opplevelse helt utenom det vanlige, kan vi anbefale Sorrisniva, et lite stykke utenfor sentral Alta.

Vi er opptatt av miljø og av å etterlate oss et så lite avtrykk som mulig. Vi setter derfor stor pris på om du hjelper oss å holde festivalområdet ryddig igjennom festivalen.

Bruk miljøstasjonene som Vefas Retur har hjulpet oss å plassere ut rundt omkring på området, og se gjerne etter miljøagentene våre, som hjelper oss med å holde området rent og ryddig for dere.