Info

VELKOMMEN TIL ALTA LIVE

Alta Live ble etablert i 2019, som en naturlig videreføring av Aronnesrocken, en festival som, basert på utradisjonelle valg og verdier, sakte men sikkert vokste til å bli en veletablert musikkfestival i Alta. Nesten mot sin vilje, og til tross for gratis inngang og 100% frivillighet, vokste Aronnesrocken til å bli en festival som både publikum og artister trykte til sitt bryst.

Alta Live er alt som var bra med Aronnesrocken – i en litt ny innpakning, klar for å vokse og bli en enda større og mer kommersiell musikkfestival, for hele Alta og hele fylket. Eier og avsender er foreningen Aronnesrocken, som fortsatt drives på dugnad av ildsjeler for lokalt musikkliv.

Festivalen mottok kollegaprisen «Årets Festival i Norge», gitt av interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører (NKA) for festivalen i 2019.

Vi er opptatt av to ting i Aronnesrocken og på Alta Live: Å skape gode opplevelser for vårt publikum, og skape gode utviklingsarenaer for unge band og artister fra vår region. Vi ønsker å skape enda større og bedre opplevelser, og gi enda bedre arenaer for utvikling for unge band og artister – og første steg er å skille ut vår festival fra foreningen i større grad.

Velkommen på festival!

SVAR PÅ SPØRSMÅL VI BRUKER Å FÅ RETT FØR ALTA LIVE

Alta Live arrangeres midt i Alta sentrum, i sentrumsparken, med inngang godt synlig direkte fra Gågata. Området strekker seg igjennom hele sentrumsparken og til P2 (mellom SmartDok og Nordlysgården). Kommer du kjørende, anbefaler vi deg å parkere enten i hesteskoen (mellom Biltema/Kiwi og Amfi), P1 (Løkkeveien) eller i Amfi’s parkeringshus.

Festivalområdet er innenfor et inngjerdet område midt i parken, med to scener, ei sjarmerende handlegate med litt aktiviteter og mange unike muligheter for å kjøpe seg mat og drikke, merchandise og snacks. Vi tenner bål i tønner utpå kvelden slik at du kan varme deg litt om det blir kjølig. Toaletter har vi også i tilfelle noen trenger det.

For å være ærlig legger våre riggere og «barkitekter» virkelig sjela si i å lage festivalområdet vårt stemningsfylt og kreativt.

Billettpriser i 2021 ser slik ut:

Forhåndssalg:

 • Julebokk-billetter (fra 01/12): 990,- (UTSOLGT)
 • HELGEPASS – ordinærpris (fra 01/01): 1 350,-(UTSOLGT)
 • DAGSPASS (fredag): 785,-(UTSOLGT)
 • DAGSPASS (lørdag): 785,-(UTSOLGT)

Helt presis:

 • Helgepass – i døra: 1 450,- (UTSOLGT)
 • Dagspass – i døra: 885,- (UTSOLGT)

Formiddagsarrangementet

Klubbprogrammet

 • Billettpris 150,- pr scene, pr dag. Selges kun i døra på den aktuelle scenen.
 • Gjelder til våre arrangement hos Barila, Studenthuset City Scene (oppe og nede)

Armbånd

For å komme inn på festivalområdet må du ha et festivalarmbånd. Dette får du i inngangen til festivalområdet i sentrum ved å vise gyldig billett.

Armbånd kan hentes på følgende tidspunkt: 
– Onsdag 18/8 på Amfi Alta fra 17:00 – 20:00
– Torsdag 19/8 på Amfi Alta fra 17:00 – 20:00
– Fredag 20/8 i Gågata, fra 16:00. 

Egne armbånd (eller helgepass / lørdagspass) gjelder på familiearrangementet.

Angående kohorter: 
Les våre spørsmål og svar om korona-tilpassinger her.

Det er 18 års aldersgrense på Alta Live’s kveldsarrangement. På nattklubb-programmet gjelder hvert enkelt utesteds aldersbestemmelser, og vi har ingen innvirkning på disse.

Til vårt familiearrangement inne på festivalområdet lørdag formiddag er det tilrettelagt for barn og familier, og vi holder barene våre stengt under dette arrangementet. Live-løypa i samme tidsrom er tiltenkt i hovedsak voksne, og foregår på ulike pub’er og kafeer med skjenkebevilling. Her gjelder også hvert enkelt steds aldersbestemmelser.

Et dags- eller helgepass til Alta Live gir også adgang til alle utesteder vi samarbeider med. For de av dere som kun ønsker å benytte dere av utestedene, og IKKE Alta Live, er det også mulig å kjøpe enkeltbilletter til hvert enkelt sted. Dette selges kun i døra, og gjelder fra 18:00 til stedet stenger.

Selv om et dags- eller helgepass gir rett til adgang, må vi forholde oss til hver enkelt utesteds kapasitet. Dersom det er fullt, er det fullt.

Vergeordning
NB: ANGÅENDE VERGEORDNING – Så lenge vi er i fase 3 av nasjonal gjenåpningsplan vil vi ikke ha åpning for vergeordning.

Ved ytterligere åpning av nasjonen, kan vi åpne for at foreldre eller andre foresatte kan ta med seg sine håpefulle på kveldsarrangementene våre, på samme måte som i 2019 – og da ønsker vi at dere fyller ut et vergeordningsskjema. Dette ønsker vi både for å ivareta barnas interesser og trygghet, men også for vår del slik at vi har kontroll og oversikt. Frist for å søke er onsdag før festivalstart.

Inne på vårt festivalområde har vi alle rettigheter, og kan tilby et variert innhold innen både god mat og god drikke. Det er med andre ord fullt mulig å møte opp på festivalområdet både sulten og tørst, og hos oss kan du oppleve førsteklasses smaksopplevelser, enten du er ute etter et fullverdig middagsmåltid, enkle småretter eller bare litt snacks.

Hos oss kan du finne følgende utsalgssteder for mat og drikke:

 • Aranyas
 • Uno Delikatesse
 • Gullstrupen skjenkeri (vår egen bar for spesielt interesserte)

Fredag

 • Festivalen: 17.00 – 01.00
 • Klubb A-live: 00.00 – 03.00

Lørdag

 • Familiearrangementet: 12.00 – 14.00
 • Festivalen: 18.00 – 01.00
 • Klubb A-live: 00.00 – 03.00

Vi tar kort på alle våre utsalgssteder.

Vi tar IKKE kontant i 2021, som et av flere smitteverntiltak. 

 

Publikumssikkerhet er svært viktig for oss. Vi har derfor et stort team av egne sikkerhetsvakter på plass for å passe på publikum. Disse bærer rosa eller oransje vester. I tillegg vil PSS Securitas og Røde Kors være til stede, sammen med sporadiske besøk av politi.

Vær oppmerksom på at det kan oppstå stort press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

Følgende ordensregler gjelder for våre arrangement:

Man oppfører seg på festival. Vi samles for å ha det gøy og skape nye minner for livet. Fokuset hos Alta Live er den gode opplevelsen, og ikke fyll.

Vi vil derfor ikke tillate følgende:

 • Overstadig berusede personer
 • Mindreårige som er berusede, eller som nyter eller oppbevarer alkohol på seg eller arrangementsområdet
 • Personer som oppleves som truende og aggressive, og som ikke retter seg etter henstillinger fra arrangementets personell
 • Personer som er åpenbart påvirket av rusmidler
 • Personer som er involvert i ordensproblemer/ voldssituasjoner

Alle overnevnte situasjoner vil medføre bortvisning fra festivalområdet og klipt armbånd.

Følgende gjenstander er ikke tillatt på festivalområdet:

 • Gjenstander som er forbudt etter Norsk lov
 • Paraplyer
 • Campingstoler eller lignende
 • All form for drikke og flasker
 • Brannfarlige materialer
 • Bannere og plakater
 • Dyr
 • Selfiestenger
 • Profesjonelt foto-/videoutstyr

Ettersom Alta Live nå befinner seg midt i Alta Sentrum, har vi ikke lagt opp til noen form for felles transport utover normale tilbud av offentlig transport.

I forbindelse med flyttingen til Alta sentrum, relanseres festivalens klubbprogram, under navnet Klubb Alive! Her kan vil tilby konserter og DJs på:

 • Barila Pub
 • Studenthuset
 • City Scene

Konserter på de ulike restaurant og utestedene vil pågå fra ca 00:30 fredag og lørdag.

Det er ingen festivalcamp i regi av Alta Live.

Det er imidlertid flere flotte campingplasser i Alta, ikke så alt for langt unna Alta sentrum. For eksempel Alta Strand Camping, eller Wisløff Camping.

Dersom du er tilreisende til Alta for å gjeste Alta Live, vil vi på det sterkeste anbefale vår samarbeidspartner Thon Hotell i Alta sentrum, som er et av verdens beste hoteller med utmerket service og ypperlige hotellfasiliteter på alle måter, synes vi. Ring dem i dag 78 49 40 00!

Skulle du ikke få napp der, finnes også lokalt eide Canyon Hotel like i nærheten og bare et steinkast unna festivalens inngangsparti (og er du heldig kan du få et rom med utsikt til scenen). Også Scandic Hotel Alta befinner seg i umiddelbar nærhet til festivalområdet.  

Vi kan også anbefale mindre overnattingssteder som Altafjord Gjestegård eller Bårstua litt lengre unna, eller for de som ønsker en opplevelse helt utenom det vanlige, kan vi anbefale Sorrisniva, et lite stykke utenfor sentral Alta.

Vi er opptatt av miljø og av å etterlate oss et så lite avtrykk som mulig. Vi setter derfor stor pris på om du hjelper oss å holde festivalområdet ryddig igjennom festivalen.

Bruk miljøstasjonene som Vefas Retur har hjulpet oss å plassere ut rundt omkring på området, og se gjerne etter miljøagentene våre, som hjelper oss med å holde området rent og ryddig for dere.

Alta Live 2021

Vi tror Alta Live 2021 vil bli vel så viktig arena for å kunne treffe andre og skape nye minner sammen igjen, som det vil være for å få store konsertopplevelser. Og vi lover å gjøre alt vi kan for å gi dere begge!

SISTE INNLEGG

TILBAKEBLIKK FRA 2019

FØLG OSS