Dagny topper plakaten

Det er med en stor glede at vi kan annonsere at landsdelens – og om mulig en av landets aller største popstjerner er klar for årets Alta Live. Med energiske sceneopptredener og fantastisk fengslende poplåter har Dagny etablert seg som en av Norges største popartister, og i august kan du oppleve henne midt i Alta sentrum.

Med monsterhiten «Backbeat» fra 2015 tok Dagny både fans og medier med storm, både nasjonalt og internasjonalt. Og siden har hun ikke sett seg tilbake. Singelen «Somebody» fra 2020, ble for andre året på rad, kåret til den mest spilte norske låten på radio, og har bikket 80 millioner strømminger. Med slike tall kan man trygt si at Dagny har etablert seg som en av tungvekterne i det norske poplandsskapet.

– Når vi spurte publikum om artistønsker etter fjorårets festival, var Dagny den artisten flest ønsket å se.  Hun skulle egentlig spilt Alta Live i 2020, men det ble det som kjent ingenting av, så derfor er det spesielt hyggelig å kunne ønske henne velkommen tilbake til Alta Live i 2023, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Dagny spilte for aller første gang på Aronnesrocken i 2010, som en del av duoen June og Dagny. Et klubbesøk i 2017 er den eneste gangen siden gjennombruddet at popstjernen fra Tromsø har vært i Alta siden. Nå er det endelig tid for å oppleve henne igjen.