Sørlandets konger returnerer

HONNINGBARNA

Som band nummer to er vi glade for å kunne presentere bandet bak et av årets aller beste album i år, i alle fall om vi skal tro kritikerne. Dette er et av de norske rockebandene vi har blitt bedt om å hente desidert flest ganger, og vi forstår veldig godt hvorfor. Sørlandets konger returnerer derfor til Alta etter flere års fravær.

Vi vet det er et tynnslitt uttrykk, men om man først skal snakke om landets råeste liveband, er det faktisk umulig å komme utenom Honningbarna. Med en energi og «fandenivoldskhet» ulik noen andre er dette en gjeng som faktisk lykkes med å slå pusten ut av deg med sin råskap. Vi er ikke i tvil om at denne konserten kommer til å stå igjen som en av årets «jeg var der»-øyeblikk.

– Det er ikke stort mye annet å si om Honningbarna enn at dette er – uten å overdrive – landets råeste liveband. Og det er ikke bare noe jeg sier. Enkelt og greit et fenomen man bare må oppleve. Etter konserten sin på Øyafestivalen i sommer fikk de terningkast syv(!) hos musikkmagasinet Gaffa. Jeg gleder meg helt sinnsykt til å stå på forventningsfull på festivalområdet mens vi venter på hva som kommer. Den litt nervøse og spente stemningen når lyden dempes, like før det smeller. Og jeg ser allerede for meg alle glisene som kommer når bandet blåser i gang, drømmer Ekeland.