Inviterer til folkefest under årets Arctic Race of Norway

Sykkelrittet Arctic Race of Norway returnerer til Finnmark i år, samme tid som Alta Live gjør klar til årets festival i hjertet av Alta sentrum. Sånt blir det folkefest av, og en gratiskonsert til Altas innbyggere som bonus.

Når Arctic Race of Norway-sirkuset inntar Alta torsdag 17. August, er det en del av sykkelrittets 10-årsfeiring. Det ønsker Alta kommune og Arctic Race sin mangeårige hovedpartner, Equinor, å feire ved å invitere til en gratiskonsert i oppstarten av Alta Live. Tre artister er booket og klare for å bli med på feiringen i Nordlysbyen.

Konsertene er gratis, men publikum må hente ut billetter i forkant. I tillegg til Folkefesten, som en avslutning på dagen, blir det sykkelløp for barn i regi av Sparebanken Nord-Norge, konkurranser, aktiviteter og matservering på Alta sentrum i tiden før og etter målgangen av sykkelrittet.

– Arctic Race of Norway har alltid som mål å skape folkefest langs ruta, og siden vi er så heldige å ha Alta Live samtidig, er det helt naturlig å kople disse to arrangementene sammen, sier ordfører Monica Nielsen.

Det betyr at Alta Live åpner dørene til festivalområdet allerede torsdag 17. august, og tjuvstarter årets festival en dag tidligere enn vanlig – med en gratiskonsert til befolkningen og tilreisende Arctic Race-tilskuere.

Ønsket er at så mange som mulig skal få med seg folkefesten. Arrangementet har derfor fri aldersgrense og er gratis for publikum.

– Vi har støttet Arctic Race of Norway siden oppstarten, og er stolte av å være samarbeidspartner til sykkelrittet som skaper stort engasjement hvert eneste år på tvers av kommune- og fylkesgrenser i Nord-Norge. Arrangementet er blitt et viktig samlingspunkt for befolkningen i hele landsdelen, og da er det ekstra gledelig å kunne samarbeide med lokale krefter og bidra til deres initiativ om å lage musikalsk folkefest på ruta i jubileumsåret, sier Grete Birgitte Haaland, direktør for utforskning og produksjon i nord i Equinor.

 

Ekstra festivaldag
– For oss er dette en helt fantastisk mulighet, sier festivalsjef Torgeir Ekeland i Alta Live. Vi er stolte av festivalen vi lager, og dette vil kanskje gjøre at enda flere får opp øynene for festivalen. Det er dette vi brenner for, å skape store opplevelser for flest mulig. Vi har tidenes festivalhelg i vente, med folkefest allerede på torsdag og fortsetter med det programmet vi har resten av helgen, fortsetter han.

Festivalen ellers går av stabelen som normalt fredag 18. og lørdag 19. august.

Hvilke artister som skal spille legges ut samtidig som billettene, torsdag 4. mai klokken 10:00.


Det legges ut kun et begrenset antall billetter til konsertene, og det er førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder, med en antallsbegrensning på fire billetter pr person.