Di Derre åpner Alta Live

Den 18. august står Di Derre, selve lyden av norsk 90-talls-pop, på hovedscenen under Alta Live. Bandet har i snart tre tiår fått hele landet til å synge med på slagere som «Jenter», «Rumba med Gunn» og «Syk», og de fleste er etter hvert blitt godt kjent med både Berger, Erik Vea, Gunn og Faren til Ivar.

– Vi har lagt listen høyt med tanke på åpningsspotten vår de siste årene, og jeg tror vi ikke er langt unna den røde prikken i midten av blinken med Di Derre i år. Dette er ikke bare et band som har betydd mye for nyere norsk musikkhistorie, men det er også et band vi sjeldent har hatt muligheten til å oppleve her lengst nord. Derfor gleder vi oss veldig mye til dette, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen «Den derre med Di Derre», kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to – «Jenter & Sånn», som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låta «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2- 3)», og solgte hele 190.000 eksemplarer.

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Alta Live går av stabelen 18. og 19. august i år. Festivalen lanserte før jul sine første artister, og dette er festivalens andre artistslipp. Fra før er artister som Kari Bremnes, ISÁK, Honningbarna, Ash Olsen og Torine bekreftet klare til årets happening midt i Alta sentrum.