Velkommen til årets Musirkus

Slår for alvor på stortromma, når de minste skal få egen festivaldag

Hvert år inviterer Alta Live til sitt eget Musirkus, lørdag formiddag under festivalen. Musirkuset har utviklet seg til å bli en liten festival i festivalen, hvor det er ulike aktiviteter, hoppeslott og ikke minst store opplevelser fra scenen som er i fokus.

Med torsdagskonserten Alta Live Ung på plass, kan man i år rettet fokuset enda mer mot de minste barna under årets Musirkus, og dét har festivalen for alvor gjort.

– Vi gleder oss til å kunne skreddersy en enda bedre familieopplevelse under årets Musirkus, med show fra både Emma, Bluey & Bingo, og ikke minst Kulturskolekompaniet fra Alta Kulturskole, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Fått deg på hjernen
Emma, den nå 15 år gamle lillesøsteren til Marcus og Martinus, har gjort stor suksess med hits som «Fått deg på hjernen», «Happy», «Engler i Sne» og «Million» – som til sammen har høstet inn over svimlende 75 millioner streams på tvers av plattformer.

– emma tar med seg sine største hits, og lager et heidundrende show med masse hits som barna kan synge og danse med til. Katalogen har gått på repeat hjemme med 5-åringen min, og jeg vet at hun i alle fall gleder seg enormt, sier Ekeland.

Show med Bluey & Bingo
Etter fjorårets Paw Patrol Show har vi fått mange henvendelser på «hvem får dere opp neste gang?», med forventningene kastet til værs. Og vi tror at Bluey & Bingo, fra den australske suksesserien «Bluey» kommer til å fenge minst like bra for de minste.

– Bluey & Bingo er i ferd med å ta verden med storm, og har akkurat kommet til Norge. Det blir både show fra scenen og mulighet for å hilse på både Bluey og Bingo etterpå.

Aktiviteter, glitterpatrulje og kulturskole
Sist, men ikke minst så blir det et fint samarbeid med Marthe Engdal og Alta Kulturskole.

– Fjorårets glitterpatrulje ble kjempepopulært. I tillegg kan vi friste med noen spennende nye ideer til aktivitetsløypa, som vi tror kan være med å løfte alt enda noen hakk. Med andre ord blir det mye gøy for både barn og foreldre i de timene Musirkuset varer. Så dette gleder vi oss veldig til.

Ikke gratis
I fjor var Alta Kraftlag inne med et større beløp i forbindelse med sin store 75-års markering, som igjen gjorde at Musirkuset kunne være gratis. Det er dessverre ikke situasjonen i år, og festivalen må ta seg litt betalt.

– Vi lager Musirkuset først og fremst fordi det er viktig for oss å ta i bruk det fantastiske området vårt mest mulig igjennom festivalhelgen, og fordi vi har et brennende ønske om å tilby store opplevelser til alle, i alle aldre. Men det begynner å bli veldig dyrt, så noe av kostnadene våre må vi prøve å tjene inn. Vi har ikke sjans å hente inn alle kostnader med denne billettprisen, men så lenge vi får inn litt, hjelper det masse, sier Ekeland.

Musirkuset vil fortsatt være gratis for de minste, men foreldre må huske å hente ut billett uansett.

– Det blir en egen gratiskategori for de minste, og så tar vi en liten 100-lapp for barn og ungdom mellom 5 og 17, og 150,- for voksne over 18 år, informerer han avslutningsvis.