Velkommen til Alta Live Ung

SpareBank 1 Nord-Norge slår på stortromma og gjør det mulig for oss å invitere til Alta Live Ung, for aller første gang!

Torsdag 15. august blir det altså en kick-start på årets Alta Live, med fri alder-arrangementet Alta Live Ung, en slags minifestival i festivalen, tiltenkt ungdom og unge voksne. Konsertkvelden skjer samme sted som resten av festivalen, og er alkoholfri.

– Vi fikk testet konseptet i fjor, da Alta Kommune la til rette for folkefest i forbindelse med flere andre arrangement som havnet samtidig som oss. Det gav mersmak for oss og heldigvis har vi en bank i byen som også så at her var det noe vi sammen kunne bygge videre på. Nå kan vi rendyrke arrangementet og lage enda større og bedre folkefest i vår festival-langhelg, sier festivalsjef Torgeir Ekeland hos Alta Live. 

 Full festivalopplevelseDet er viktig for begge arrangørene at torsdagens kickstart blir fullt på høyde med resten av festivalhelgen.

– Det skal ikke oppleves som et annenrangs arrangement, så her slår vi for alvor på stortromma med tre kjente og kjære band og artister. Og med støtten fra SpareBank 1 Nord-Norge klarer vi å holde billettprisene nede, slik at flest mulig forhåpentligvis kan ta seg råd til å være med på moroa.

– Handlegata åpner torsdag og det blir fult mulig å få kjøpt både middag og kvelds inne på festivalområdet. Det eneste vi sparer til fredag er SNN-Scenen og barene, sier Ekeland.

Fullt mulig med god festivalstemning– Jeg vil gratulere Alta Live med tilskudd til Alta Live Ung. Med planene som er lagt er jeg ikke i tvil om at det kommer til å bli en fantastisk kveld – både for ungdom og voksne. Det å åpne opp for denne typen opplevelser for folk i alle aldre som kanskje ikke har hatt mulighet til å være på slike konserter før – det tror jeg er utrolig viktig, sier banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Sølvi Jonas de Jong, og fortsetter.

– God musikk, god stemning og ikke minst samhold betyr mye for folk. Det har vi sett andre steder i landsdelen, der vi gjennom Samfunnsløftet har vært med og støttet lignende arrangementer, som Rakettnatt FRI i Tromsø og Opptur-festivalen i Bodø. Det ér faktisk mulig å få til den gode festivalstemninga også uten alkohol, slik at de under 18 kan være med.

Programmet til Alta Live UNG slippes først torsdag 21. mars klokken 10:00, samtidig som billettsalget starter.

 Apropos billettsalg: For å være med på Alta Live UNG kreves det egne billetter, og festivalpasset omfattes derfor ikke av torsdagen, men har du allerede kjøpt billett til Alta Live 2024, vil du få tilsendt en rabattkode på e-post.