Tilgjengelighet

Alta Live ønsker å være en tilgjengelig festival, og jobber for at alle skal ha en like god opplevelse, uavhengig av om man har nedsatt funksjonsevne eller ikke. På denne siden finner du informasjon om tilgjengelighet under Alta Live

Om festivalområdet

Alta Live arrangeres i sentrumsparken, i hjertet av Alta sentrum. Det meste av området består underlaget av asfalt og skifer. I en del av området består underlaget av gress og grus, med dette dekkes til av grøfteduk, og hele området må anses om forholdsvis enkelt fremkommelig for rullestolbrukere.

Hele området befinner seg på samme nivå uten noen trapper, med unntak av vår Merchandise-bod. Her tilrettelegges det for trinnfri adgang.

Vi tilrettelegger for at toaletter, rullestolramper, mat, drikke og annet nødvendig skal være lett tilgjengelig.

Rullestolramper

Alta Live har et område for rullestolbrukere, med god utsikt mot Europrisscenen (vår hovedscene). Kart med oversikt over denne kommer så snart området for 2024 er ferdig planlagt.

Toaletter

Da det ikke fantes i Finnmark, har Alta Live gått til innkjøp av et eget portablet HC-toalett, og det er naturligvis tilgjengelig på området.  Har du spørsmål omkring dette, ta kontakt med ved inngang eller tilgjengelighetsvertene ved rullestolrampen.

Ledsager

Ledsager kommer inn på samme billett. Gyldig ledsagerbevis må fremvises. Kun én ledsager per ledsagerkort, med mindre noe annet kreves av brukeren. Registrering vil bli godkjent i løpet av kort tid etter din henvendelse, og bånd til ledsager må hentes ved vårt akkrediteringskontor ved hovedinngangen til festivalen, i festivalens åpningstid.

Ledsager må registreres på eget skjema som sendes oss.

Registrer ledsager her!

Merking av mat

Vi er opptatt av trygge, gode matopplevelser, og pålegger alle våre underleverandører av mat om å sørge for tydelig og grundig merking av all mat.

Parkerings- og taxiholdeplass

Det er egne avholdte HC-parkeringsplasser i umiddelbar nærhet av festivalområde, henholdsvis på parkeringsplass P1 Løkkeveien (nært Nav) og P3 Hesteskoen (mellom Amfi og Biltema). Begge parkeringsplassene befinner seg kun et ti-talls meter fra festivalens inngangsparti.

Taxiholdeplass ligger like bak festivalområdet i Løkkeveien.

Tilgjengelighetsverter

Ønsker du hjelp under festivalen kan du ringe tilgjengelighetsvertene på tlf. ……

Har du noen andre spørsmål?

Har du spørsmål rundt tilgjengelighet eller innspill til oss – ta kontakt på mail til solveig@altalive.no.

Alta Live 2024

Velkommen til Alta Live 2024 – vi gleder oss til å skape nye minner og dele store opplevelser sammen! 

SISTE INNLEGG

TILBAKEBLIKK FRA 2019

FØLG OSS