Highasakite topper plakaten

Med nærmere 10 000 besøkende i 2023 sikter Alta Live enda høyere mot neste år. Med friskt pågangsmot og økt publikumskapasitet legger festivalen enda litt mer inn i potten. I dag har vi den store gleden å annonsere at Highasakite er klar for Alta Live 2024.

Highasakite har blitt et av våre aller mest folkekjære band. Med albumet Silent Treatment (2014) knuste de alle rekorder da de tilbrakte 134 uker på VG-lista. De har siden toppet plakaten til alle de store norske festivalene, solgt ut flere arenaer, vunnet flust av priser, opptrådt på Nobelkonserten, og turnert verden over flere ganger.

– Dette er første gang det er mulig å oppleve dette fantastiske livebandet i Alta, og vi er veldig glade for at vi endelig har fått det på plass.

“Med Mother beviser Highasakite at de fremdeles er et av Norges viktigste band”, sa NRK da Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu og resten av Highasakite gav ut det etterlengtede albumet i 2022.

Knapt noe annet band har preget norsk musikk de siste ti årene slik som Highasakite – hverken fra høyttalerne hjemme i stua eller fra scenen. Med konsertene og live-opptredenene bandet står bak i årene vi nå legger bak oss beviser de nok en gang at de troner på toppensom et av Norges viktigste band.

– Det er viktig å ha noe å se fram til, og nå kan vi knapt vente til august, sier festivalsjefen.

Fra før har festivalen annonsert band og artister som Sondre Justad, Postgirobygget, Motorpsycho, Bjørn Eidsvåg, Rolffa, Pil & Bue, Elle Maija og Julie Alapnes.  Enda skal det presenteres fem band og artister til, til hovedprogrammet.