Lokal kraftpakke til Alta Live

Lokal kraftpakke til Alta Live

Denne uken har Alta Live gleden av å presentere Rolffa, Pil & Bue, Elle Maija og Julie Alapnes til Alta Live i 2024. Med det er de første syv artistene klare, mens det enda gjenstår syv artister til, på hovedprogrammet alene.

Med disse artistene har vi fått på plass noen av de beste navnene fra landsdelen om dagen. Rolffa har for alvor befestet sin posisjon som blant de mest treffsikre bandene om dagen, med utsolgte hus over alt de spiller. Pil & Bue slapp tidlig i 2023 sitt beste album og fulgte det opp med nærmere 30 konserter i seks forskjellige land. Elle Maija sjarmerte en hel nasjon på Stjernekamp tidligere i høst, mens Julie Alapnes varmer opp til sin festivalsommer med opptredener i både Skottland og USA på nyåret.

– Vi er kjempeglade for å presentere disse fire artistene til neste års festival. Det er pop, blues, hardrock og folkemusikk – en kombinasjon du kanskje ikke opplever på andre festivaler i fylket. For oss er både lokal forankring og bred sjangervariasjon viktig når vi programmerer, og vi er veldig fornøyde med hvordan årets program har blitt, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Fra før har festivalen annonsert Sondre Justad, Postgirobygget og Motorpsycho til programmet, og festivalsjefen røper at det kommer mer.

– Vi satser på å slippe enda flere artister rett over helgen, så folk kan glede seg.

I skrivende stund er det kun et lite antall helgepass til rabattert pris. Aldri før har festivalen solgt like mange billetter så tidlig, og det gleder Ekeland.

– Det gleder oss veldig å se at mange har sikret seg helgepass allerede. Jo tidligere folk kjøper billetter, jo lavere blir våre skuldre.