To nye navn klare for Alta Live 2024

Pressebilde av bandet Postgirobygget

Postgirobygget og Motorpsycho er klare for Alta Live 2024

– tar med seg en hit-parade uten sidestykke

I forrige uke slapp vi den første headlineren for 2024, i superstjernen Sondre Justad. I dag følger vi opp med to ikoner fra norsk musikkhistorie når vi kan annonsere at Postgirobygget og Motorpsycho kommer til Alta Live i 2024.

– Vi har lagt listen høyt, og forventningene blir vel ikke mindre av at vi nå kan følge opp med Postgirobygget, ett av de mest markante norskspråklige bandene de siste 30 årene, og Motorpsycho, som er et av de mest myteomspunnende rockebandene i norsk musikkhistorie, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Under neste års festival feirer Alta Live 5 år og det ligger an til å bli en solid markering skal vi tro det formidable forhåndssalget fram til nå.

– Forhåndssalget til nå overgår alt vi har opplevd tidligere, og det er helt fantastisk. Vi merker på både interessen og salget at folk er klare for å ha noe å se fram til, så jeg tror vi fortsatt har «tidenes festivalhelg» foran oss, fortsetter han.

Hit-parade uten like
Eventyret Postgirobygget begynte med debutalbumet «Melis» i 1996, da alle plutselig gikk rundt og nynnet på sanger som «Sløv uten dop» og «Tiedemanns kafé» av et helt ukjent band med det merkelige navnet Postgirobygget.

Bandet ble startet i Trondheim i på midten av 90-tall av Arne Hurlen i hans tid som student ved Marinteknisk institutt på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Julen 1994 spilte Hurlen inn en CD med 23 egenkomponerte låter.  CD-en “Vennligst lukk døren”, som ble utgitt under navnet Postgirobygget, ble solgt i 1 500 eksemplarer til venner og kjente.

Melis er det offisielle debutalbumet til Postgirobygget og ble utgitt i mars 1996 på Norske Gram og ble solgt til nærmere 200.000 eksemplarer. Albumet lå totalt 70 uker på VG-lista i ´96, ´97 og ´98, og enorme sanger som “Idyll”, “Solskinnsdag”, “Sløv uten dop” og “Bohemen leve” er å finne på dette ikoniske albumet.

Spiller singlene
Motorpsycho er et av de mest myteomspunnende rockebandene i norsk musikkhistorie, og når Ola Nordmann tenker på Motorpsycho, tenker han gjerne ‘bråkete’, ‘rart’, og ‘vanskelig’. Og han har litt rett. Men ikke helt. Vi snakker om kanskje Norges mest ambisiøse og kreative rockeband, og på Alta Live skal de levere et svært tilgjengelig sett.

 

– For første gang har Motorpsycho bestemt seg for å skreddersy et karriereomfavnende festivalsett bestående utelukkende av låter som har vært utgitt som singler. Det blir dermed muligheter for både utagerende frikete dansing og rolig romantisk duving – for intens headbangende tordenrock såvel som spontan musikalsk ekstemporering på høyt nivå, for her kommer det både nyere hits og nostalgiske perler fra så langt tilbake som det tidlige 90-tallet i skjønn forening, lover festivalen.

Variert program, som alltid
Festivalen er vi omtrent ferdigbooket, og festivalsjefen lover at det fortsatt har flere godbiter på lur.

– Vi gleder oss til å presentere resten av programmet. Det blir rock, det blir pop, hiphop og elektronisk musikk. Og som alltid lover vi at det blir både nasjonalt kjente artister i en salig blanding med artister vi tror kan bli de neste store, sammen med flere lokale og regionale band og artister, sier festivalsjefen.

– Det er alltid et mål at jeg på et tidspunkt kan skryte av at vi har satt sammen vårt sterkeste festivalprogram noensinne, og nå føler jeg faktisk vi har kommet dit, i år igjen, avslutter han.