Sondre Justad kommer tilbake til Alta Live

Sondre Justad

Vi mener det på ordentlig når vi sier at vi går for å toppe årets rekordår allerede til neste år.

Det føles kanskje ikke sånn, men neste sommer er det hele fem år siden sist landsdelens aller største popstjerne leverte konserten det fortsatt snakkes om, under tidenes første Alta Live. Og nå er Sondre Justad igjen klar for Alta Live.

Med sine gripende og energiske konserter har Sondre Justad etablert seg som en av de sterkeste og mest populære liveartistene i landet. Også i Alta.

Etter lengre tids pause vendte han i 2022 tilbake til scenen, og rundet av et stort år med to utsolgte konserter i Oslo Spektrum. Samme år slapp han sitt tredje album; «En anna mæ», hans mest kritikerroste i karrieren, måter som «Sorry», «Pause fra mæ sjøl» og «Meninga med livet» som har vært markante på både på radio- og topplister.

– Publikum var ikke i tvil, og Sondre er den soleklart mest ønskede artisten i vår undersøkelse fra tidligere i høst. Da var det jo flaks at vi allerede var langt på vei i forhandlingene. Nå bare gleder vi oss til å oppleve magi i høstmørket igjen her i hjertet av Alta sentrum, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Annonseringen av Sondre Justad markerer starten på jobben mot ny utsolgt festival, og Ekeland kan friste med flere godbiter i tiden som kommer.

– Vi hadde en god følelse etter i år, og med friskt mot i blodet har vi bestemt oss for å satse enda litt hardere mot neste år. Egentlig skulle vi vente litt med å slippe artister, men vi har bestemt oss for å kjøre på i tiden framover, så nå kommer godbitene på rekke og rad, røper han.

Profilbilde av Sondre Justad

Biografi

Lofotværingen Sondre Justad (f. 1990) debuterte med et brak sommeren 2014,da han ga ut sin første singel, «Nu har du mæ». Låta ble en av de mest spilte på NRK P3 påfølgende høst, og var samtidig A-listet på NRK P1. I november samme år gjorde han sin første TV-opptreden da han spilte låta under P3 Gull på NRK.

Etter en rekke singelslipp kom det virkelige gjennombruddet høsten 2015, med debutalbumet «Riv i hjertet» og singelen ved samme navn. Albumet ble liggende på VG-lista i over to år, og fikk over 50 millioner streams, mens singelen ble den mest spilte norskspråklige låta på radio i 2015.

Samtidig som låtene og tekstene har truffet en nerve har han utviklet seg til å også bli en av landets mest populære liveartister. I kjølvannet av debutalbumet reiste han rett ut på sin første turné, og tok ikke pause før han hadde turnert i halvannet år. Her ble han raskt kjent for å levere gripende og energiske opptredener, og skapte tidlig et spesielt bånd til lytterskaren sin.

Etter en relativt kort pause returnerte Justad med nye låter i 2017, etterfulgt av sitt andre album, «Ingenting i Paradis» (2018). Med albumet tok Justad nye steg, både som låtskriver, formidler og liveartist. På scenene tok han nå plass som trekkplaster på en rekke festivaler, mens hans med sine egne konserter fylte hus over hele landet og satte salgsrekorder i flere av byene.

I likhet med debuten solgte «Ingenting i Paradis» til platinatrofé, og begge albumene har til sammen gitt han syv Spellemann-nominasjoner og fire P3 Gull-nominasjoner. Låtene hans har også tatt plass i landets radiokanaler. 15 låter har vært i rotasjon på nasjonal radio, og i 2019 hadde han for andre gang den mest spilte norskspråklige låten på radio, med singelen «Fontena på Youngstorget».

Etter en omfattende festivalturné sommeren 2019 tok Sondre en planlagt pause fra

konserter på ubestemt tid, for å gi seg selv tid og rom til å gå inn i sitt neste prosjekt med hele seg. I mars 2021 vendte han tilbake med singelen «Sorry» – første låt etter pausen, og en markering av starten på det som blir artistens tredje kapittel. Låten ble A-listet hos både NRK P3 og P1 og har streamet til platinatrofé. Han fulgte opp med låtene «Chill litt» og «Pause fra mæ sjøl», før hans neste og tredje og foreløpige siste album ble sluppet i mars 2022.

Det siste året har han gjennomført to omfattende turnéer, til et drøss av seksere på terningen.