Tre kometer på tur til Alta?

Emelie Hollow, Han Herman og A Million Pineapples kommer til Alta Live i 2024

Kanskje finner du din neste favorittartist på neste års Alta Live? Festivalen presenterer i dag, i god tradisjon tro, flere artister som vil gjøre seg bemerket de kommende månedene.

– Dette er tre band og artister vi gleder oss til å oppleve på neste års festival. A Million Pineapples returnerer etter å ha spilt på den første Alta Live for snart 5 år siden, en konsert mange trakk frem som et høydepunkt da, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

– Han Herman var nettopp i Urørt Finalen på NRK, og har et særpreg som vi elsker. Emelie Hollow er et kjempespennende navn som vi tror vil trollbinde mange neste sommer. Hun har et enormt talent, og tallene tale er tydelige. På nyåret er det mulig for publikum å bli bedre kjent med henne igjennom TV-suksessen «Hver Gang Vi Møtes» på TV2.

Emelie Hollow
Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4. Siden den gang har hun blitt en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt spesiell evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale.

Med årene har hun dessuten blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. Emelie og Alan Walkers «LILY», som hun både skrev og var gjestevokalist på, er i dag strømmet mer enn tre milliarder ganger på verdensbasis.

 

Han Herman
Bare halvannet år etter sin debut er HAN HERMAN bejublet som en av Norges mest spennende nye artister. I høst har han vært en av finalistene til «Årets Urørt» på NRK P3, og har imponert stort på flere live-opptredener på NRK, blant annet som gjest hos Lindmo. Han har også gjort gnistrende support for Matt Corby på et utsolgt Sentrum Scene. I sommer var han å se som reneste energibomben på festivalscener over hele landet.

Som låtskriver er et av Han Hermans varemerker hans lekne evne til å ikke sitte fast i noen begrensende form – men tvert imot å kunne overraske ved hver nye utgivelse. Han har en stemme av internasjonal kvalitet, og de sterke poplåtene viser en enorm rekkevidde – med en internasjonal pop-sound som kan forbause langt utfor våre landegrenser.

 

A Million Pineapples
Den etterhvert drevne gjengen spiller melodisk, catchy og energisk indiepop, og kommer som et friskt pust fra nord. Vi husker godt bandet fra 2019-versjonen av Alta Live, for sitt livlige liveshow, fullt av fengende og lekne låter, inspirert av fruktens finurlige utseende og smak.

De siste årene har de overbevist både publikum og kritikere med sine konserter, blant annet på Øyafestivalen, By:Larm og på hjemmebane under Buktafestivalen, hvor de fikk terningkast frem fra avisa Nordlys.

Høsten 2021 slapp bandet sitt debutalbum med navnet «Storyteller», under Mano Music. Siden den gang har bandet reist landet rundt og gjort seg godt bemerket som et rutinert og spennende liveband.

– Sammen med resten av programmet, nærmer vi oss en kjempespennende miks av kjente og ukjente, og nasjonale, regionale og ikke minst lokale artister. Nøyaktig sånn som Alta Live skal være.

Fra før er Sondre Justad, Highasakite, Postgirobygget, Motorpsycho, Bjørn Eidsvåg, Rolffa, Pil & Bue, Elle Maija og Julie Alapnes offentliggjort til neste års festival.