Blir det begrensninger på årets Alta Live?

Vi vet ikke hvordan neste uke vil se ut med tanke på gjenåpningsplan, men inntil videre er det fase tre som gjelder, og de begrensningene som kommer med det. Det betyr blant annet kohortinndeling på festivalområdet og bordservering. Men hvordan vil det fungere i praksis?

I en fase tre av den nasjonale gjenåpningsplanen, vil vi kunne ta imot inntil 1 000 personer, fordelt i to kohorter. Frivillige, kru og artister som ikke er på jobb vil kunne oppholde seg i en tredje og litt mindre kohort. Ved å benytte oss av koronasertifikat og hurtigtesting, gir det rom for å ta imot flere tilskuere.

Les om hvordan vi skal håndtere hurtigtesting under årets Alta Live her (lenke).

– Med 1000-kapasitet hver dag, nærmer vi oss med stormskritt utsolgt. Det er bare noen få billetter igjen av både helgepass, og dagspass til hver av dagene, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Kjøp billetter her – før det blir utsolgt (ekstern lenke)!

Vi gjør en vurdering om hvor mange flere billetter vi legge ut dersom det åpnes ytterligere denne uken. Festivalens hovedfokus er på å kunne håndtere alle på en trygg og forsvarlig måte. Samtidig er det viktig for oss at vi gir best mulig opplevelse for alle i publikum.

Krav om bordservering

– Basert på våre erfaringer, vil nok de siste billettene gå i løpet av de kommende dagene. Forhåpentligvis vet vi på slutten av uken om vi kan åpne for flere publikummere eller ikke. I år er det ingen slingringsmonn på billetter og kapasitet, og er det utsolgt vil den eneste måten å få med seg festivalen på være igjennom å være frivillig. Nettopp det kan være svært kjærkomment for festivalen dersom regjeringen beslutter å holde seg i fase tre av den nasjonale gjenåpningsplanen.

Den største fordelen med en fase fire, kontra fase tre, vil for arrangementets del være bortfallet av kohortkrav, og ikke minst kravet om bordservering av alkohol. Det betyr at i fase 3 vil behovet for frivillige være større enn normalt.

– Det gir oss helt klart noen flere utfordringer å bli i fase tre. Det kan bidra til at vi får litt mindre strømlinjeformet arrangement enn vi hadde ønsket. Heldigvis er publikum etter hvert godt vant med å forholde seg til bord på konserter. Vi vil også gjøre det vi kan for å sørge for så effektiv serveringsprosess som mulig, sier han.  

I fase tre vil det altså åpnes for færre publikummere, men behovet for frivillige vil være større.

– Skal vi lykkes så godt som vi ønsker, må vi nok få opp antallet frivillige i bar og servering.

Hva skjer med denne kohortinndelingen?

Når vi må dele inn i kohorter, er det for å begrense mengden mennesker som må følges opp i en eventuell smittesporingsprosess. Derfor er det slik at alle som skal dra på festivalen begge dager, må forholde seg til samme kohort begge dager. Vi lager en kohort «Nord» hvor alle med dagspass vil være, og suppleres med publikum med helgepass. I kohort «Sør» vil det kun være publikum med helgepass.

– Kohortene fylles etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet, og vi anbefaler publikum om å hente ut billetter sammen med de som de ønsker å dele helgen med. Kohorten tildeles nemlig når man henter ut sitt armbånd.

Armbånd kan hentes ut fra onsdag 18. august. Mer informasjon om hvor og når kommer nærmere festivalen.

Dersom du ønsker å bli frivillig på Alta Live, ber vi om at du trykker deg inn på frivilligsiden (trykk her). Der kan du registrere deg og sette opp hvilke roller du ønsker.