Praktisk info om koronasertifikat

Det er under én måned igjen til vi skal samles i sentrumsparken i hjertet av Alta sentrum for første gang på over to år. Vi er mange som lengter etter dette, og til å skape nye minner for livet sammen med de vi er glade i. Men, selv om vi er på oppløpet nå, er vi fortsatt i en pandemi. Det betyr at det er noen ekstra regler både vi som arrangør, og dere som publikum, må forholde oss til.

Når vi gjennomfører Alta Live i 2021 vil det derfor komme med et tilleggskrav til publikum, som vi håper blir unikt for i år. Nemlig at publikum må fremvise grønt koronasertifikat for å slippe inn på festivalområdet. Men hva kreves for at det blir grønt, hvor finner du det, og hvordan vil testing foregå? Vi forsøker å svare på alle dine spørsmål her.

Først; Hvorfor benytter Alta Live seg av koronasertifikat eller hurtigtesting?

Det er todelt – ved å benytte oss av testing eller koronasertifikat kan vi øke antallet publikum som kan delta på festivalen. Samtidig gir det en ekstra trygghet for oss når vi skal samle et så stort antall mennesker i Alta for første gang på over to år.

Se veileder her.

Hva gir et grønt koronasertifikat?

Negativ koronatest sidestilles med vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom. For at koronasertifikatet skal vise grønt må den som innehar sertifikatet være beskyttet eller ha negativ test som ikke er eldre enn 24 timer. Du regnes som beskyttet igjennom vaksinering tre uker etter første dose av vaksinen.

Også barn og unge (inkludert babyer) må testes eller ha gyldig koronasertifikat på arrangementer som benytter koronasertifikat.

Les mer om, og finn koronasertifikatet ditt her.

Jeg må testes for å få grønt pass, hva gjør jeg?

Vi vil sette opp en egen teststasjon i gågata, i nærheten av inngangen til festivalområdet. Her vil vi tilby testing fra formiddag til kveld både fredag og lørdag. Negativt prøvesvar nyere enn 24 timer vil gi grønt koronasertifikat. Det betyr at testen du tar fredag formiddag IKKE gjelder lørdag kveld. Det vil si at – skal du begge dager, må du testes begge dager.

Testingen vil være gratis, og man vil få et prøvesvar innen 15 minutter fra testen er gjennomført. Vi vil komme tilbake med mer informasjon vedrørende testingen og teststasjonen når det nærmer seg festival.

Vi beklager naturligvis eventuelle ulemper knyttet til testing, og takker publikum for tålmodighet. Vi håper dette blir første og eneste gang vi må gjøre dette.

Og som alltid, husk: Føler du deg syk, har symptomer, eller mistenker smitte, må du holde deg hjemme. Personer som er syke, i karantene eller isolasjon, skal ikke komme arrangementet.

Vi oppfordrer publikum til å følge generelle hygieneråd (vask/sprit hendene regelmessig, utøv gode nyserutiner, og hold avstand fra andre enn de i din kohort).

Lurer du på noe annet om årets festival?

Vi har samlet masse praktisk informasjon om Alta Live 2021 her.

Disse spiller på Alta Live 2021!