Vi trenger hjelp!

Det nærmer seg Alta Live med stormskritt, og med det kommer også behovet for frivillige til å kunne gjennomføre festivalen. Frivilligansvarlig Yvonne Henriksen er nok en gang klar til å ta imot alle frivillige for en helg med litt arbeid, litt lek og mye moro.

For å lage et arrangement som Alta Live trengs det hjelp til å gjennomføre mange ulike roller. I år er behovet for frivillige ekstra stort, på grunn av utfordringene knyttet til smittevern.

– Som alltid er det i baren og trivselsvakter vi behøver flest av, forteller Yvonne. Og, heldigvis er det også der folk flest ønsker, og kan, hjelpe oss.

– Men vi trenger også hjelp til å selge merchandise, vi trenger billettører og backstageverter, og ikke minst til opprigg igjennom uken før festivalen. Alle oppgavene er relativt enkle, og det blir naturligvis gitt opplæring, kan hun fortelle videre.

Whats in it for me?

Alle som er med som frivillig og jobber minimum én 7 timersvakt (eller 16 timer under opprigg), får t-skjorte og inngang til festivalen den dagen de ikke jobber (ved oppriggshjelp får man tilgang begge dager). Festivalen sørger også for lett bevertning og kaffe underveis. Ja, også inviterer vi til julebord for alle frivillige en eller annen gang utpå høsten.

– Også er det gøy! Når vi spør hvorfor våre frivillige blir med på laget, er det er den tilbakemeldingen vi får oftest. At det er gøy, og at man blir kjent med så mange nye mennesker. Det føles rett og slett godt, sier Yvonne.

Elefanten i rommet

Covid! Vi må snakke litt om covid. Og akkurat i skrivende stund er det en viss usikkerhet knyttet til nøyaktig hvordan gjennomføringen av Alta Live 2021 vil bli. Men én ting er sikker:

– Det skal være trygt å være frivillig på Alta Live, vi vil ikke sette noen i situasjoner der de ikke føler seg trygge. Vi vil ha på plass gode smittevernrutiner for både publikum og frivillige. Det blir mye sprit, til utvortes bruk, og vi sørger for egne områder til frivillige og kru som ikke er på jobb, forteller hun videre.

Det er fortsatt usikkert om festivalen vil gjennomføres fase tre eller fire av den nasjonale gjenåpningsplanen. Det påvirker også de frivillige noe.

– I fase fire kan vi for eksempel ha bar-arbeid som et normalår, men i fase tre vil det være krav om bordservering, så da må vi nok være litt mer proaktive og bevegelige.

I fase tre er det også krav om kohort-inndeling.

– På grunn av publikumsbegrensning lager vi en egen publikumskohort for frivillige og kru som ikke er på jobb. Også artister som ikke opptrer vil ha tilgang til denne kohorten.

Registrer deg på nett!

Dersom du ønsker å bli frivillig på Alta Live, ber vi om at du trykker deg inn på frivilligsiden (trykk her). Der kan du registrere deg og sette opp hvilke roller du ønsker.

Dersom du har noen spørsmål så kan de ringe enten frivilligeansvarlig Yvonne Henriksen (tlf: 917 32201 ) eller frivilligkoordinator Maria Løksa Bellika (957 05773). Ta også kontakt på epost frivillig@altalive.no.