Vi flytter årets festivalområde!

Ja, du leste helt rett. I år flytter vi festivalen fra sentrumsparken i hjertet av Alta sentrum. Men, nå som vi har fått oppmerksomheten kan vi informere om at vi flytter ikke langt. Bare ned til parkeringsplassen på Hesteskoen / P3.

Bakgrunnen for flyttingen er at vi mener vi kan skape en bedre totalopplevelse for publikum ved å gjøre dette grepet.

– Festivalområdet og alt vi legger i det har i mange år vært en av de aller viktigste signaturene våre. Derfor er det alltid svært viktig for oss å sørge for at vi gjør det vi kan for å skape best mulig opplevelse for publikum. Alt i alt var det flere ting i fjor som gjorde at vi ønsket å tenke annerledes i år. Nå får vi bedre flyt i området, vi får plass til flere publikummere og vi tror totalopplevelsen av festivalen blir bedre, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Alta Live-magien

Det viktigste for festivalen, er å sørge for et innbydende, intimt og eksklusivt festivalområde. Det er naturligvis også fokus også i år.

– Det skal være et snev av magi å komme inn på festivalområdet vårt. Spesielt når mørket trer inn. Og vi har de aller beste folkene i byen i full sving for å planlegge dekor og design på årets festivalområde, sier Ekeland.

Inngang samme sted

Som tidligere vil inngangen bli fra gågata, i nærheten av Alattio. Men i år vender området motsatt vei, fra torget og helt ned til Scania-tomten.

– Det betyr dessverre at hele P3 blir utilgjengelig for parkering fra og med kvelden lørdag 12. august sier Ekeland.

Mikkeli Live

En annen ting som vil skje er at utestedet Mikkeli Live blir en del av festivalområdet, og det kommer til å bli konserter der igjennom festivalhelgen.

– Vi har dialog med flere gode lokale musikere og band, og ser fram til å kunne presentere enda flere lokale artister på årets festival. Vi kommer til å gå ut med programmet etter fellesferien, sier Ekeland.

Se de fantastiske illustasjonsbildene fra Haldde Arkitekter under. 

Blir du med?

Har du husket å kjøpe billett?