Åpningsartisten er klar

Folkekjære Vamp åpner Alta Live 2022

Vamp - Stories

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden, livet, og havet. I august kommer de endelig til Alta igjen.

Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen.

– Vi har etter hvert lagt listen svært høyt med noen fantastiske åpningsartister de siste årene, som Halvdan Sivertsen i fjor, Vazelina Bilopphøggers og Violet Road i årene før pandemien. Med Vamp på plass på årets program er vi trygge på at vi får åpnet festivalen på best tenkelige måte, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Folk-rockbandet Vamp ble etablert i Haugesund tilbake i 1990. De har oppnådd massevis av heder og ære, bl.a fem Spellemannspriser, Prøysenprisen og Medaasprisen . De har gitt ut 18 album og solgt over en million plater.

– Med Vamp på plass er det meste av årets artister annonsert. Vi mener at vi har satt sammen et program som holder høy kvalitet, som favner bredt, og som vil gi mange store opplevelser. Vi har internasjonale superstjerner, lokale pønkere, og en spenstig sjangervariasjon, fortsetter festivalsjefen.

KLubbprogrammet kommer

Enda gjenstår klubbprogrammet, et program man håper vil få større plass i år enn hva tilfellet ble i fjor.

– Klubbprogrammet vårt har vært en viktig del av festivalen helt siden 2007, og ble dessverre rammet av nasjonale restriksjoner i fjor. I år har vi noen spennende ideer på gang, og vi gleder oss til å dele det i ukene som kommer.

 

Kjøp billetter nå!