Tromsørock kommer

Omtrent alle som var på City Scene forrige lørdag fant seg et nytt favorittband (ved siden av Pil & Bue), og i dag kan vi annonsere at de selvfølgelig også blir mulig å oppleve under årets Alta Live! Vi gir dere LÜT!

– Jeg tror ikke vi overdriver når vi beskriver LÜT som et av landets aller mest spennende rockeband, og et av de vi tror vil kunne ta over tronen som toneangivende rockeartister i årene som kommer, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Tromsøbandet LÜT er et rockeband som har etablert seg som «et av Norges beste liveband» (Gaffa 2022), og har til tross for sin overraskende unge alder allerede opparbeidet seg en imponerende CV med; P3 Gull- og Spellemannsnominasjon, fullbookede festivalsommere og to kritikerroste album som blant annet mottok 5/6 i Rolling Stone Magazine.

«Nye» LÜT tilbragte høsten 2022 mesteparten av scenetiden sin på Tyske rock- og metalfestivaler og som support på Die Ärzte’s stadionturné for over 100 000 publikummere i Tyskland og Østerrike. De gjorde også noen utvalgte shows i Norge som support for Skambankt på blant annet Rockefeller, Svømmehallen i Bodø og DNB Arena i Stavanger, samtidig som de jobber med nytt album, og ny musikk ventes igjennom vinteren og våren 2023.