To nye band til Alta Live

ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE kommer til Alta Live 2021

Med et snev av optimisme, velger vi å annonsere enda en av sommerens store høydepunkt. Det er med store glede at vi kan fortelle at Onkel P & de fjerne Slektningene er klare for Alta Live 2021, og «Slekta» skal etter planen avslutte fredagskvelden på festivalen.

Etter tre sterke album, prisdryss og låtsuksesser som «Styggen på Ryggen» gjorde Slekta comeback med sitt fjerde studioalbum i april i år. Medlemmene fra Oslo Ess, Turbonegro og OnklP har siden første stund imponert med sin musikalske stil og levering av sterke sangtekster om temaer som kjærlighet, håp, dop og død. De er et av landets desidert beste liveband som er kjent for sine sagnomsuste konserter og forrykende sceneshow.

– Vi tror fortsatt på festival i august, og velger derfor å slippe enda et par godbiter som forhåpentligvis vil gjøre ventetiden til august enda litt lengre. Og med bedre tid, er det jo større sjans for at verden og livet åpner enda mer opp, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

– Onkel P & de fjerne Slektningene var for noen få år siden landets største band, godt hjulpet av monsterhiten «Styggen på ryggen». Når de nå er tilbake med nytt album, var det derfor ingen tvil om at vi måtte hente de til Alta ved første mulighet, fortsetter han. 

KANTONA

Vi har også valgt å ta med oss Kantona fra vårt opprinnelige program i 2020. 

Et sted mellom Kari Bremnes og The Weeknd finner vi duoen Kantona, som gav ut sin første singel på tampen av 2019. Vi snakker tunge 808-trommer, støyete gitarer og silkemyk crooning på Sørreisa-dialekt, og med et ekte nord norsk skråblikk i sine tekster.

Kantona består av to nordnorske tungvektere, og er frontet av vokalist og låtskriver Frode Larsen, som blant annet er kjent som vokalist i The Band Called Oh. I tillegg finner vi Kristian Olstad, som vi i Alta de siste årene har sett og hørt sammen med Petter Carlsen, på både scene og som produsent av Carlsen’s siste album «The Sum of Every Shade». Kristian er en svært etablert musiker i Tromsø, og spiller også blant annet i Leagus, sammen med sin kone, Herborg Rundberg.

Duoen tar inspirasjon fra nordnorsk visetradisjon så vel som mørk industriell-R&B, og har på kort tid markert seg som et trollbindende liveband, som blant annet er å se på årets by:Larm.