Sommerfest-programmet tar form

ROLFFA, JOHAN GOLDEN & MYE ANNET SNACKS ER KLART!

Den 23. til 25. juni inviterer Alta Live, sammen med en rekke samarbeidspartnere, til Sommerfest i Alta. Motivet er å skape liv og røre i Alta sentrum før sommerferien for alvor starter. Det blir lek og moro for barna, det blir trylleshow, konserter, stand-up, og ikke minst en stor felles St. Hans-feiring, midt i byen.

– Vårt ønske med Sommerfesten er å prøve å fylle litt av tomrommet etter Bluesfestivalen og skape litt liv i sentrum på denne siden av fellesferien. Vi håper å være et arrangement som både små og store favner om, og vi begynner i det små i år, sier daglig leder i foreningen tidligere kjent som Aronnesrocken, Torgeir Ekeland. Med nytt navn, Alta Live 365, skal arrangørene skape mer innhold igjennom hele året.

– Dette er første steg mot å bli den helårsarrangøren og kulturpådriveren vi skal være. Både vi og de vi samarbeider med store ambisjoner for Sommerfest i Alta i årene som kommer. I år starter vi med en litt forsiktig variant, samtidig som vi tror det kan skape store opplevelser, spesielt om folk favner om arrangementene, fortsetter han.

En av samarbeidspartnerne til Sommerfesten er Alta Næringsforening sammen med den gruppen som til nå har vært kjent som Langhelg i Alta. I tillegg er både Sparebank1 Nord-Norge og Mediehuset Altaposten involvert i prosjektet. Minifestivalen blir sentrert rundt et festivaltelt som settes opp på torget. Her blir det underholdning for små og store på dag- og kveldstid igjennom langhelgen.

 

Bandet Postgården spiller
Postgaarden spiller torsdag 23. juni, og byr blant annet på en god dose Pink Floyd

St. Hans-feiring midt i sentrum
Sommerfesten starter torsdag 23. juni, selveste St Hans Aften. Da blir det først St. Hans feiring for alle, midt i sentrum.

– Her gjenstår det enda å spikre noen detaljer, men vi har fått tillatelse fra kommunen til å tenne et stort St. Hans-bål midt i sentrum. Så nå jobber vi med å få det i stand på en trygg og forsvarlig måte.

Etter feiringen åpner festivalteltet. Der blir det konsert med blant andre Postgården.

– Postgården legger opp til en lengre hyllest av Pink Floyd, noe de har høstet strålende tilbakemeldinger for. Men de lover også litt blanda drops.

Konsertfredag
Fredag kveld er det klart at Finnmarks ubestridte festgarantister, Rolffa, tar turen. Bandet gjorde comeback i fjor sommer, og gjorde reint bord under fjorårets Høstsprell. I vinter spilte de for et utsolgt City Scene, med kun 150 kapasitet på grunn av smittevernbegrensninger.

– De kunne sikkert solgt tre ganger så mye billetter da de spilte på City Scene i vinter. Vi håper derfor å fylle teltet i sentrum til randen når de kommer hit 24. juni, sier Ekeland.

Det jobbes med å finne enda et band eller to til fredagskvelden.

Skrattegalla_web-4
Stand Up Finnmark inviterer til Skrattesommer under Sommerfest i Alta

Skrattesommer
Lørdag kveld er det latter som står i fokus, når Stand Up Finnmark inviterer til SkratteSommer i festivalteltet. Komikerne som skal få Alta til å brøle av latter er Bjørn Henning Ødegaard, Ole Soo og Ronny Torsteinsen. Konferansier er ingen ringere enn Johan Golden. I tillegg vil Altas egen tryllekunstner Hans-Øyvind Granerud være en del av kveldens program.

 Både fredag og lørdag kveld underholder supertrubadurene Rune Bræck og Syver Haugli på Barila Pub, til sent på natt.

Formiddagsprogrammene kommer
En viktig del av Sommerfest i Alta er familiene og aktiviteter for de minste. Både fredag og lørdag vil det skje ulike typer aktiviteter, men enda gjenstår det noen detaljer før det offentliggjøres.

– Det vi kan si er at Alta bibliotek vil invitere barnehagene til eventyrstund i festivalteltet lørdag formiddag. Og når først Hans Granerud er i byen gjør han også et eget trylleshow for familier på formiddagen lørdag 25. juni.

Også nyetablerte Alta Pride vil være med å forme festprogrammet.

– Vi får eksklusiv presentasjon programmet som skal være under selve Alta Pride-gjennomføringen som skjer senere i sommer, avslutter Ekeland.