Programmet er komplett!

Tidligere denne uken kunne vi bekrefte at vi går «all in» for å gjennomføre festival i år. Når vi kommer til august, skal i alt over 20 band og artister spille på årets festival. I dag slippes de siste tolv navnene på programmet.

Se komplett program nederst i saken!

Fra før kan vi skilte med navn som Onkl P & de Fjerne Slektningene, Halvdan Sivertsen, Bernhoft, Lemaitre og NorthKid, blant flere. I dag legger vi til band som Minor Majority, Agnete, Pil & Bue og Altas egen popsensasjon Eirik Lyng.

– Alt i alt er vi svært fornøyde med et allsidig og gjennomført program. Vi har et svært variert publikum hos oss, og jeg tror vi har klart å skreddersy et program som vil tilfredsstille de ulike ønsker våre forskjellige publikumsgrupper har, sier festivalsjef og bookingansvarlig Torgeir Ekeland.

Åpner lørdagskvelden

– Minor Majority er et band vi gleder oss veldig til å se tilbake i Alta. De har vært et par ganger tidligere i Alta, på det som med tiden omtrent har blitt sagnomsuste konserter man «burde» vært til stede på. Nå er de tilbake med et rykende ferskt album og er virale som aldri før, sier Ekeland. Bandet blir å oppleve som første band ut, lørdag 21. august.

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «(In That) Premature Way», She Gave Me away og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her til lands.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet «Walking From Nicole’s» og har gitt ut åtte kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 200 000 fysiske eksemplarer. Nummer åtte, «The Universe Would Have to Adjust», kom så sent som i mai i år.

Endelig til Alta

– Agnete er en av landsdelens aller mest kjente stemmer, og hun kommer til Alta med sitt relativt ferske musikkprosjekt, hvor hun har med seg både Emelie Nilsen og Simon Stenvoll Pedersen fra sine Blacksheeps-dager.

Med sin kraftfulle stemme, vakre melodier og mørke tekster over klimatisk pop skaper hun et musikalsk univers der hun viser en rå og ærlig side av seg selv.

– Agnete er en fantastisk artist, og det virker som at hun med dette prosjektet er i ferd med å finne sitt musikalske hjem. Minialbumet de slapp tidligere i år er kjempebra og jeg gleder meg til dette og til hva de har å by på, sier festivalsjefen.

Fortsatt lokal profil

En svært viktig verdi Alta Live har tatt med seg fra sin tid som Aronnesrocken, er utviklingen og synliggjøringen av den lokale musikkscenen og de lokale bandene og artistene. I dagens slipp lanserer derfor syv band og artister fra Alta. Og én tryllekunstner.

Lørdag formiddag er det duket for konserter og show med to Alta-artister på scenen. Popsensasjonen Eirik Lyng, som nettopp fylte 18 år, spilte for aller første gang på Aronnesrocken som knapp 11-åring. Han har de siste par årene sluppet elleve singler på et av verdens største plateselskap.

– Som artist nummer to til familiearrangementet lørdag formiddag, har vi hentet inn tryllekunstner Hans Grane. Dette blir et show litt utenom det vanlige for Hans, men også for oss, så dette gleder vi oss kjempemasse til. Jeg tror det vil bli helt supert for de minste, sier festivalsjefen.

Hans Grane startet sin profesjonelle karriere på Wallmans Salonger hvor han i 2012-2013 medvirket i 150 for show 40 000 mennesker.

Han bemerket seg i konkurranser og har titler fra både Norgesmesterskap og Nordisk mesterskap i trylling. I 2014 nådde han semifinalen i Norske Talenter.

Altabandene avslutter

– På festivalens hovedprogram får vi gleden av å se fjorårets UNGrock-vinnere Stuck In North, vi får Pil & Bue i nattemørket og popheltene NorthKid skal gjøre sin største konsert noensinne. Vi får også ristet fra oss til Feleth, Moped og One More på de ulike klubbscenene i de sene nattetimene, sier Ekeland.

En sterk lørdagskveld som ellers byr på Minor Majority, Bernhoft, Moron Police, og festgarantien Lemaitre, vil avsluttes med en perfekt kombinasjon, sett med Alta Live-øyne.

– Da det på nyåret var klart at Pil & Bue gjorde comeback med ny musikk, tok det ikke lang tid før vi ble enige om at de skulle spille på årets festival. Det tok bare litt lang tid før vi fortalte noen om det. Men nå kan vi rope høyt at de avslutter Sparebank1 Nord-Norge-scenen, lørdag 21. august, like før NorthKid går på Europris Scenen, helt til slutt, forteller Ekeland.

Nachspielet byr på fest

Som de fleste år inviterer vi til konserter og show på flere av byens utesteder når festivalområdet stenger for kvelden, og to av klubbprogrammets høydepunkt finner vi på City Scene hver sin kveld.

– På City Scene har vi non virkelige godbiter, med Tromsø-rapperen Klish på fredagskvelden, mens vi oppsummerer festivalhelgen med et legendarisk DJ-sett fra festgarantisten Tarjei Strøm.

Tarjei Strøm er for veldig mange kjent som programleder i NRK, men han kommer opprinnelig fra Bergens musikkscene. Her har han vært å finne som energisk trommeslager i band som blant andre Ralph Myerz & the Jack Herren Band og Datarock.

I motsetning til i 2019 vil publikum som ønsker å ta del av byens natteliv kjøpe egne billetter til dette.

– Vi kan ikke komme i en situasjon der 2 000 mennesker har billett til for eksempel Barila. Man må derfor sikre seg sine billetter direkte hos utestedene, og disse vil kun være i salg der. Men, vi sørger for at underholdningen innenfor dørene skal være verdt det.

Fredag 20. August

 • Halvdan Sivertsen
 • Kantona
 • Lisa Skoglund
 • Viktor Wilhelmsen
 • Onkl P & de Fjerne Slektningene
 • Sløtface
 • Agnete
 • One More (nach)
 • Moped (nach)
 • Klish (nach)

Lørdag 21. August

 • Eirik Lyng (familieshow)
 • Hans Grane (familieshow)
 • Minor Majority
 • Stuck In North
 • Bernhoft
 • Moron Police
 • Lemaitre
 • Pil & bue
 • NorthKid
 • Not My Time to Die (nach)
 • Feleth (nach)
 • Tarjei Strøm (nach)