Moillrock avslutter

Å avslutte en festival har alltid blitt sett på som den største kremspotten hos enhver festival og for ethvert band og artist. Det er her festivalheadlinerene som regel fyller festivalområder til randen og festen når sitt kokepunkt.

Helt siden 2016 har vi gjort det som en regel at vi skal avslutte vår festival med et band eller en artist med en lokal eller regional tilhørighet.

– Vi startet med det som en regel da vi het Aronnesrocken, og fortsetter naturligvis med det som Alta Live. Og i 2022 blir det intet unntak, sier festivalsjef Torgeir Ekeland. I 2021 var det NorthKid fra Alta og Hasvik som avsluttet festivalen. I 2022 må vi til Honningsvåg!

Moillrock avslutter!

Moillrock har med årene vokst til å bli et av fylkets aller største rockeband, og har fått kultstatus langt utenfor hjemkommunen. Bandet ble startet i 2007 i Honningsvåg og deres første album “Evighetens timeglass” ble sluppet i 2010. Moillrock består i dag av fem medlemmer hvorav tre er fra Magerøya, en fra Hammerfest, og sistemann er en «søring», som de kaller han.

– Det blir alltid fest med Moillrock i hus, og i tillegg til musikken er bandet kjent for sine ekstremt treffsikre finnmarks-tekster. I tillegg til å være utrolig morsom, er det svært høy kvalitet i alle ledd, så dette tror jeg blir en konsert det bokstavelig talt kommer til å lukte svidd av, sier festivalsjefen.

Gleder seg «omså kor mye»

– Vi gleder oss like mye som når du ikke har spist ordentlig majones og bare spist lettmajones på brødskiva i fem år, også går du endelig på butikken og kjøpe deg en pakke ordentlig majones, og hiver i deg alt i ett jafs, uttaler bandet i en offisiell uttalelse.

Tidligere avslutningsartister

  • 2016 – Pil & Bue
  • 2017 – Biru Baby
  • 2018 – ISÁK
  • 2019 – IEksil
  • 2021 – NorthKid