Klubb A:Live er klar

Han Helge og han Håkon poserer foran en bil

Han Helge & Han Håkon, Skinny Days, Pandapanda og Moped er klare for årets Alta Live

Årets Alta Live-helg skal være en helg pakket full av opplevelser, fest og moro – for publikum i alle aldre. Forrige uke var det barneprogrammet vi slapp. I dag har vi gleden av å slippe nattprogrammet for alle som ønsker å ta festen helt ut i de sene nattetimene.

Etter at festivalens hovedprogram er over flytter festen seg ut på utestedene i Alta sentrum, med konserter planlagt på både Mikkeli Live og City Scene.

– Årets klubbprogram tror jeg er blant de beste på mange år til tross for at vi har spisset tilbudet litt, og ikke favner like bredt som vi normalt har gjort, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

I år har vi bestemt oss for å rendyrke festen på klubbprogrammet. Det betyr at vi på City Scene har prioritert byens unge og alle de nye og gamle studentene som har returnert til bybildet, mens vi på Mikkeli Live kjører et ordentlig potpuri av hits fra inn- og utland i regi av et av byens aller beste band, fortsetter Ekeland.

Lokale hitmakere, gamle travere og listetoppere

Høydepunktet for mange vil kanskje være debutkonserten til Altas egen popduo; Han Helge & Han Håkon, en duo som vi i Alta kjenner fra langt tilbake, men som gikk sammen om å bli Nord-Norges neste popfenomen tidligere i vinter.

For de fleste er nok Han Helge & Han Håkon kjent fra NorthKid og TikTok. Mange fikk øynene opp etter at de fikk en sterk andreplass i MGP med NorthKid. På TikTok har de gått viralt med flere av videoene deres om nordnorsk kultur.

– Vi har nok et ekstra stort behov for å vise til Alta at vi e fette rå. Sist vi spilte på Alta Live avslutta vi festivalen med NorthKid, nå skal vi avslutte fredagen med et «fette rått nach» som ingen vil gå glipp av, sier bandet selv.

Lørdagsnatten er det duoen Skinny Days som returnerer til Alta. Et band som har gjort stor suksess på sine tidligere besøk på City Scene.

Skinny Days er Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad. Som låtskrivere og produsenter står de bak rundt 2 milliarder streams, og har samarbeid med blant annet artister som Ava Max, Alan Walker, Jonas Blue, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, og – mest nylig – Tiesto, for å nevne noen fra en svimlende lang merittliste. Som artister har de slippet låter med b.a. CLMD, William Gamborg, og Nea. Dag Holtan-Hartwig er også kjent som Slopes, som også spiller på årets festival.

I tillegg til disse vil duoen PandaPanda dukke opp begge kvelder, i tide og kanskje utide.

Rekker vi hele katalogen?

På Mikkeli Live har festivalen enkelt og greit gått for et husband til å ta seg av underholdningen igjennom natten både fredag og lørdag. Og hvem bedre og mer naturlig til å gjøre det enn Moped?

Bandet Moped poserer

Stilmessig spiller bandet en krysning av ulike sjangre, hovedsakelig en blanding av hard rock med elementer av punk/metal. Bandet kaller sin egen musikk som “lapskaus” og har gitt ut ett album, flere EP/singler og – som eneste band i verden, spilt 66 konserter på kun 19 timer! De har lenge kjørt rundt med konseptene “Hyllest til Norsk rock” og “Deep Purple tribute” og trukket både fulle hus og høstet flere 6´ere på terningene av kritikerne.

Moped er i 2023 aktuell med sitt andre album, “BRENN!” som er innspilt LIVE i Alta Kultursal med tekniker Emil Orvik Kollstrøm. Albumet er mikset av Torbjørn Caspersen, Tacoma, WA, USA, og coveret er designet av Remi Juliebø i Deformat, og hele greia blir gitt ut i oktober på alle plasser du hører på musikk + på rykende fersk VINYL.

– Bandet har lovd at de skal innom alle sine konsept igjennom helgen, og det blir mye musikk og ikke minst masse gammel kjent musikk.

Festduoen PandaPanda
Altabandet Moped