Velkommen til Folkefest

Alta sentrum, 17. august

Sykkelrittet Arctic Race of Norway returnerer til Finnmark i år, samme tid som Alta Live. I den forbindelse inviteres det til folkfest på vårt festivalområde. 

Om folkfesten

Folkefesten er et resultat av et godt samarbeid mellom Alta Live, Arctic Race of Norway (ARN), Alta Kommune og ARN’s mangeårige generalpartner, Equinor.

Det er Alta Kommune og Equinor som betaler for folkefesten, og Alta Live står bak gjennomføringen. Også Finnmark Fosterhjemsforening er med og bidrar til Folkefesten. 

Folkefesten er UTSOLGT!

TIDSPUNKTER

  • 13:00 – Billettluke åpner – Armbånd kan hentes i gågata
  • 15:00 – Festivalområdet åpner – Salg av mat, drikke og snacks
  • 16:30 – Konsert: SANDRA LYNG
  • 17:15 – Målgang og seremoni, ARN i Løkkeveien
  • 18:45 – TV Sporten & Været live fra hovedscenen
  • 19:05 – Konsert: RUBEN
  • 20:30 – Konsert: ISAH
  • 21:30 – Konsertslutt
  • 22:00 – Festivalområdet stenger

Artistene du kan oppleve

Ruben

Det unge talentet fra Bjarkøy har på kort tid befestet seg som et av Norges store pophåp med over 500 millioner streams på og samtlige hitsingler som har plassert seg i spillelistene til svært mange både i og utenfor fedrelandet. Til tross for en relativt ung karriere, har Ruben allerede virkelig smakt på suksessen med én Spellemannspris for årets låt og hele fire nominasjoner. Med mer enn 1000 dager på Norges Spotify Topp 50 liste har han virkelig etablert seg som en av landets fremste popartister. Han har også samarbeidet med norske tungtvektere som Kygo, Alan Walker & Arif.

I tillegg er det ikke til å komme unna at mange kanskje har blitt kjent med Ruben igjennom hans deltakelse på Kompani Lauritzen.

– Jeg tror mange vil la seg overraske av liveshowet Ruben kommer med. Det er utarbeidet over flere år og holder svært høyt nivå, fortsetter Ekeland.

 

Isah

Mange stifta først bekjentskap med Isah i 2019, da han deltok på Karpes mesterverk SAS Pluss/SAS Pussy. Han betraktes som den kanskje mest spennende urban-artisten i Norge om dagen, og da han fulgte opp Karpe samarbeidet med singelen «HALLO» ble den streamet over èn million ganger på noen uker (32 millioner streams i dag), og låta ble kåra til årets låt under P3 GULL. 2019 var med andre ord en pangstart på karrieren hans, og siden har det blitt flere høydepunkter, som da han han vant pris for årets stjerneskudd under by:Larm.

Isah var også med Karpe på 10 x utsolgte konserter i Oslo Spektrum, etterfulgt av låten «Øyne i nakken» med Stig Brenner. I vinter har Isah vært med i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» og hatt flere låter derfra spikret topp 10 på den norske Spotifylista. Hans versjon av Bjørn Eidsvågs «Alt du vil ha» sammen med Maria Mena ble en kanonhit og fikk fantastiske tilbakemeldinger fra både gamle og nye fans.

 

Samarbeid med Fosterhjemsforeningen
En vill ide av ungdomsrepresentanten Anette Christin Halto førte til konsert med Sandra Lyng under Folkefesten.

– Anette har bodd i fosterhjem i mange år og identifiserte seg med sangen «Drøm det Bort». Hun tok direkte kontakt med Sandra og fikk god respons. Resten av styret i Finnmark fosterhjemsforening tente på ideen. Etter kontakt med Torgeir i Alta Live og Bufetat, ble dette en realitet og vi kan glede oss masse til konserten, sier nestleder i Fosterhjemsforeningen, Tove Iren Johnsen.

– Vi i Finnmark fosterhjemsforening håper det kommer mange fosterfamilier på konsert fortsetter hun. 

Finnmark fosterhjemsforening er en interesse og bruker organisasjon. Foreningen har medlemmer over hele Finnmark og arrangerer mange aktiviteter slik som ungdomssamling, familiesamling og samlinger på forskjellige plasser i Finnmark.

– Det å få profilere oss sammen med Bufetat under hele Artic Race er en flott arena for å fortelle om oss og kanskje vi får noen interessert i å bli fosterhjem, og kanskje bli medlemmer og støttemedlemmer, forteller . 

Sandra Lyng

Sandra Lyng ble i 2004, bare 16 år gammel, en av landets mest populære artister da hun deltok i «Idol» på TV2. Siden den gang har Sandra gitt ut flere album, deltatt i «Skal vi danse» og i 2020 kom hun på andreplass i sangkonkurransen «Stjernekamp» på NRK. Hun var også finalist i årets Melodi Grand Prix.

Alta Live 2023

Velkommen til Alta Live 2023 – vi gleder oss til å skape nye minner og dele store opplevelser sammen! 

SISTE INNLEGG

TILBAKEBLIKK FRA 2019

FØLG OSS