Får debuten sin på Alta Live!

Artisten Stian S

STIAN S - med gjester - er klar for Alta Live 2024!

For de aller fleste er Stian Svendsen kjent som prosjektleder hos entreprenørfirmaet Geir Svendsen AS. Men for de som kjenner han, så er han også kjent som EDM-artisten Stian S; en lokal musikant som har skrevet og produsert musikk siden tidlig i tenårene, uten å helt ta steget ut av hjemmestudioet. Fram til nå.

– Vi så en spennende åpning i programmet hvor vi kunne gjøre noe annerledes. Så med utgangspunkt i den gamle Aronnesrock-ånden bestemte vi oss for å utfordre Stian til å ta steget ut på scenen. Og han tente på ideen med en gang, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Både på forgjengeren Aronnesrocken og nå på Alta Live har vi alltid hatt fokus på å gi nye band og artister en proff scene å stå på.  Ofte har vi utfordret lokale artister til å tenke nytt eller utenfor boksen, men aldri før har vi utfordret noen til å faktisk ta steget ut på scenen.

Nå visste det seg at det var en stor drøm for Stian å gjøre nettopp dette, så da tenkte vi at det ikke kunne klaffet bedre. Nå ender vi opp med å gi Stian en «spot» som veldig mange artister hadde drømt om å få, i pausen mellom to av festivalens headlinere.

Fullt show med gjester og effekter
Allerede er planleggingen av konserten godt i gang, og Stian lover at det blir både gjestevokalister og et sett med fullt trøkk.

– Dette skal bli fest, med alle tilgjengelige effekter. Settet er allerede under utarbeiding og virker veldig spennende.

– Med Stian og gjestevokalistene begynner antallet lokale utøvere på hovedprogrammet vårt å se veldig bra ut. I tillegg kommer til å være flere lokale artister på de mindre scenene og formiddagsarrangementet, som alltid. Dette er også første gang vi har en ren EDM-artist på scenen under Alta Live, så det blir spennende å se hvordan dette blir tatt imot av publikum. Jeg tror det kommer til å bli kjempebra, avslutter festivalsjefen.

Med Stian S på plass, er det kun én plass som gjenstår å annonsere igjen til festivalens hovedprogram, nemlig avsluttningsspotten lørdag kveld. Og vi kan røpe av det er et legendarisk nord-norsk band som får æren av å avslutte Alta Live 2024 – og hvem det er forteller vi allerede på torsdag.