Det blir Alta Live i år

Etter måneder og uker med iherdig arbeid i kulissene er vi nå trygge på å kunne fortelle at det blir Alta Live i år!

– Dette har vi ventet på og gledet oss til utrolig lenge. Selv om det fortsatt finnes noen mulige skjær i sjøen, kom vi fram til at det vil være mye verre å avlyse nå og så komme fram til august og se at vi kunne gjennomført – enn å bestemme oss nå for å gjennomføre, og så i verste fall avlyse når det nærmer seg, om situasjonen krever det, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Til tross for en mulig utsettelse av den nasjonale gjenåpningen, er festivalen optimistiske med tanke på verdens tilstand når vi kommer til august.

– Vi har med vilje holdt litt tilbake med informasjon de siste ukene, både for å ikke skape forventninger vi ikke kunne innfri, men også fordi det har vært mange detaljer som måtte spikres. Og nå har vi kommet dit at vi føler oss trygge på at vi skal kunne gjennomføre en festival i august, på en nesten helt normal måte, sier han.

En av headlinerne må avlyse
Torsdag denne uken lanseres hele programmet, og det blir dessverre med én vesentlig endring.

– Astrid S må dessverre avlyse sin konsert i år. Det var rett og slett ikke mulig å gjennomføre slik festivalsommeren rammet dem. Men det åpner for noen muligheter for oss, og er det ett år vi kan leve med å miste en viktig headliner så tett opp til festival som dette, er det kanskje i år, fortsetter Ekeland.

Fra før kan festivalen skilte med trekkplastre som blant andre OnklP & De Fjerne Slektningene, Bernhoft, Halvdan Sivertsen og Lemaitre.

– På torsdag denne uken slipper vi hele programmet, og rundt ti band og artister til. Det blir både nasjonalt kjente band og artister, og et lite kobbel med lokale band som vi heier på. Vi er veldig stolte av årets Alta Live-program.

Festivalsjefen tror publikum flest er klare for å endelig kunne samles om gode opplevelser sammen.

– Jeg tror det viktigste i år ikke nødvendigvis er hver og en artist på programmet, men festivalen og den totale opplevelsen som helhet. Samtidig er vi opptatte av å levere konsertopplevelser av høyeste kvalitet. Det er jeg sikker på at vi klarer i år.

Redusert kapasitet
Også Alta Live påvirkes av kapasitetsreduksjon. Men med et område beregnet for 3 000 mennesker og en forsiktig budsjettering, påvirkes ikke festivalen stort. Festivalen vil benytte oss av corona-pass og hurtigtesting ved inngangen, og åpner for 2 000 publikummere hver dag.

– Vi håper på forståelse fra publikum som må testes, og skal sørge for å legge til rette for en så smidig testprosess som mulig. Blant annet ved å åpne for testing på dagtid før arrangementet. 2 000 publikummere er like mange som vi hadde inne i 2019, så vi tror det vil bli rift om billettene i år. Allerede er det solgt over tre ganger så mange billetter som på samme tid i 2019, fortsetter han.

– Nå gleder vi oss bare, avslutter han!