Astrid S topper plakaten

Astrid S

Etter at Astrid S måtte avlyse sin festivalsommer i 2021, var vi raske til å flytte avtalen til 2022 – og kanskje er alle gode ting tre allikevel? For etter å ha flyttet avtalen to ganger, er vi intet mindre svært gira på å endelig få oppleve en av landets aller største popstjerner i Alta i august 2022!

Astrid S, som for tiden er brennaktuell som Askepott i den nye norske storfilmen «Tre Nøtter til Askepott», har hatt en eventyrlig suksess i de siste årene. 21-åringens debut-ep inkluderte en av hennes største hits «Hurts So Good», og lå på listene i 21 land. Siden har hun sluppet flere EP ́er med stor internasjonal suksess.

Låter som «Breathe», «Paper Thin», «2AM», «Hyde» og Matoma-samarbeidet «Running Out» har bidratt til å en storfanbase verden over, med over 1 milliard avspillinger totalt. Hun har vunnet MTV EMA som er Best Norwegian Act, Spellemannpris for Årets nykommer og ikke minst blitt kåret til «Årets Spellemann».

– Vi vet at svært mange hadde gledet seg til å oppleve Astrid S i 2020, og vi var derfor ikke vanskelige å be da muligheten for å flytte avtalen til 2022 dukket opp. Vi snakker om en ung artist med en helt eventyrlig CV, og at hun i dag fyller kinosaler landet rundt som selveste Askepott gjør henne ikke akkurat mindre aktuell, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Alta Live skal etter planen gå av stabelen 19. og 20. august neste år, og fra før er artister som Kjartan Lauritzen, Erlend Ropstad, Brenn og Polardegos annonsert til festivalen. I 2021 fikk Alta Live gjennomført en festival i mindre skala enn ønsket, og solgte ut alle 2000 billettene lenge før festivalen. Torsdag forrige uke ble billettene til Alta Live 2022 lagt ut for salg.

– Det er det beste åpningssalget vi har hatt noen gang, aldri har vi solgt så mange billetter så fort, så vi er kjempefornøyde, forteller Ekeland.