Årets festival i Norge 2019

En stor dag for oss!

ÅRETS FESTIVAL! Smak litt på den. I en usedvanlig sterk konkurranse fra festivaler vi ser opp til og lar oss inspirere sterkt av, var det, av alle ting, vår egen Alta Live som stakk av med prisen som Årets Festival i Norge, 2019. Fra sine egne kollegaer og konkurrenter i hele landet fikk Alta Live og Parkteatret de høythengende utmerkelsene Årets festival og Årets helårsarrangør.

Fra juryen, sies det følgende;

Norge er i verdensklasse når det kommer til antall festivaler og konsertopplevelser per innbygger. Bak tusenvis av møter mellom artist og publikum ligger det vel så mange timer med hardt arbeid, dugnad, planlegging og koordinering. 2019 var nok et sterkt år for den norske livescenen, og alle finalistene og vinnerne representerer mangfoldet av aktører i feltet.

Basert på utradisjonelle valg og verdier har Alta Live, siden oppstarten i 1996 (da som Aronnesrocken) sakte, men sikkert vokst til å bli en veletablert musikkfestival i Alta. I 2019 ble det nye navnet Alta Live presentert for første gang, samtidig som festivalen for alvor tok sats i sitt mål om å bli Finnmarks viktigste musikkfestival. Nysatsingen bar åpenbart frukter og nå kan de smykke seg med tittelen Årets festival.

TAKK!

Først vil takke Norske Konsertarrangører, juryen for nominasjonen, og selvfølgelig alle kolleger som stemte på oss, dette betyr helt utrolig mye!
Denne prisen dedikeres til ALLE som var med å skape Alta Live 2019, vårt kjære Kru og alle frivillige!

Så må vi takke Alta kommune, som har pushet, støttet og som fortsatt gjør alt de kan for å få dette til. Sparebanken Nord Norge har lenge vært en viktig partner, og har med sitt Samfunnsløfte virkelig kommet på banen – og er en svært viktig støttespiller for oss!

Deretter har vi Gunnar Ottesen og hans Europris- imperie, som har støttet oss i et tiår snart! Uten disse, hadde vi aldri turt dette!
Se vår takkevideo her:

https://www.facebook.com/altalive/videos/2282924138668325/

Og til slutt må vi få takke Frikant Mediedesign, vår PR partner, som på verdens korteste varsel, klarte å lage gull av denne trøtte og kjedelige videoen han fikk tilstendt i sted!

Vi må takke våre samarbeidspartnere, som sammen bidro til å få i havn Alta Live 2019:

Europris
Sparebanken Nord-Norge
Thon Hotel Alta
Mediehuset Altaposten
Macks Ølbryggeri AS
Smartdok
Polarlys Boligbyggelag / Garanti
Nornett (Signal)
Alta Laksefiskeri I/S
Nordlysbyen Eiendom AS
Alta Event AS
Sorrisniva – Alta, Norway
Frikant Mediedesign
Bjørkmanns Trykkeri
Masternes
Brødrene Ek
Alta Kraftlag
Ishavskraft
x5 elektro
Cermaq
Uno / Uno Catering & Delikatesse
Manuell Terapi
Kreativ Industri
AMFI Alta
Adv. Kjetil H. Nilsen
GK kulde
Universitetet i Tromsø
Henry Hammari As
Barila
Studenthuset City Scene

Vi har også fått kjempegod støtte til å gjennomføre Alta Live 2019 fra:

Alta Kommune
Norsk Kulturråd
Finnmark Fylkeskommune
Frifond