Alta Live 2021 er utsolgt!

Det føles rart å si det, og litt leit – for vi vet det er mange som enda vil komme på årets festival. Samtidig er vi veldig, veldig glade for å si at ALTA LIVE 2021 ER UTSOLGT!!! Det har vi drømt om lenge å kunne si, og selv om vi tror vi hadde solgt ut også om vi hadde hatt 3.000 mennesker per dag, gleder vi oss veldig til å ta i mot de 1.000 vi får lov til å ta i mot!

Tirsdag gikk de sist helgepassene. I går forsvant fredagspassene, og i dag gikk siste lørdagspass. Det betyr at kveldsarrangementene under Alta Live er utsolgt.

– Utsolgt er ikke et ord vi er veldig vant med. Det er på mange måter en stor dag for oss. Vi var 40 billetter unna utsolgt i 2019, så det var nært. I år er jeg helt sikker på at vi hadde solgt enda flere billetter, hadde vi bare fått lov, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Som er resultat av smittevernbegrensninger, er vi nødt til å gjennomføre årets Alta Live med kohort-inndeling av publikum og sterkt redusert kapasitet.

– Bruken av koronasertifikat og hurtigtesting gjør at vi kan ta i mot så mange som vi gjør i år.

Totalt kan vi lage to kohorter på vårt tilgjengelige festivalområde. I tillegg vil vi ha en litt mindre kohort som er tiltenkt våre frivillige, vårt kru og våre artister som ikke er på jobb.

Til Formiddagsarrangementet mellom klokken 12 og 15, lørdag 21. august er det fremdeles ledige billetter. Her vil det ikke være krav om hverken koronapass eller hurtigtesting.

– Vi åpner for totalt 400 gjester på formiddagskonserten, fordelt på to kohorter av 200. Vi ønsker ikke å pålegge hurtigteting på små barn, så vi har besluttet å gjøre dette arrangementet uten krav om det.

Finn billetter til formiddagsarrangementet her.

Altaposten skrev om utsolgt festival (les her)

Kanskje ikke for sent!

Det kan hende at løpet ikke er kjørt dersom du er åpen for en festivalopplevelse helt utenom det vanlige.

– Vi opplever at mange melder seg til både en, to og tre vakter i år, nettopp på grunn av den unike opplevelsen man får under festivalen. Det blir kanskje mindre fest. Men det blir mye, mye mer festival, sier festivalsjefen.

Les mer om det å være frivillig på Alta Live, og finn påmeldingsskjema her.

Siste innspurt

Med en drøy uke igjen til festival, er det nå full sving på festivalkontoret i Løkkeveien. Det er enda mange detaljer som skal på plass. Blant annet venter festivalen på om det vil åpnes ytterligere. Det vil nemlig gjøre gjennomføringen av festivalen en god del enklere når det kommer til servering.

– I fase 4 i den nasjonale gjenåpningsplanen forsvinner kravet om bordservering for større arrangement. Det vil gjøre ting veldig mye enklere for oss, sier Ekeland og fortsetter.

– Vi har aldri laget festival under pandemirestriksjoner før. Jeg håper publikum har tålmodighet om ting ikke går så strømlinjeformet som vi håper. Også lover jeg at vi har samlet svært mange veldig kloke hoder, som alle har vært med på dette mange ganger før, i håp om å komme opp med de beste løsningene. Men, det vil være mange nye regler å forholde seg til for publikum. Følger alle disse, skal vi få et trygt og godt arrangement, sier han.

– Vi har en sjanse på å få dette til. La oss gjøre dette til tidenes beste – og eneste – pandemivariant av Alta Live, avslutter han.