Korona

FØRST:

Er du syk, eller har symptomer på influensa, bli hjemme!

Billetten din kan overføres til 2022 ved å sende en mail til billett@altalive.no

For å slippe inn må du vise grønt koronasertifikat.

Last ned koronasertifikatet her!

Om du er fullvaksinert, eller det er gått mer enn 3 uker siden din første dose, har du grønt sertifikat. Dersom du ikke har dette, må du ta en hurtigtest for å få grønt sertifikat. Hurtigtesten er gratis, og tar ca 20 min. Den er gyldig i 24 timer. Hurtigtesten tas på Sentrum ved parkeringen ved siden av biblioteket, og er åpent fra 10:00-20:00.

Du kan møte opp i døren – eller forhåndsbestille time.

Bestill time her!

Husk å lade opp telefonen din, slik at du kan vise QR koden av sertifikatet på telefonen. Dersom du ikke har telefon, må du ha med deg en utskrift av sertifikatet.

Husk at du også må ha med gyldig legitimasjon sammen med koronasertifikatet. Det er viktig at du på forhånd sjekker at appen fungerer før du stiller deg i kø inn til festivalen.

Har du ikke smartphone eller mulighet til å bruke appen, må du ha med utskrift av ditt koronasertifikat.

VIKTIG DERSOM DU FORLATER OMRÅDET: Koronasertifikatet vil bli sjekket hver gang du skal inn på festivalområdet, så sørg derfor for at ditt er gyldig i hele åpningstiden den aktuelle dagen.

Festivalen deler publikum inn i to kohorter på 500 personer i hver. For å sikre at du havner i samme kohort som dine venner anbefaler vi å møte opp tidlig for å sikre at dere kommer inn i samme kohort. Du vil få et eget armbånd som for å vise hvilken kohort du hører til. Det er strengt forbudt å krysse kohortgrensene. Husk å overholde en meter avstand til mennesker som ikke er i din husstand, også inne i festivalområdet.
Vi lagrer kontaktinfoen din i forbindelse med ditt billettkjøp, og vil kontakte deg gjennom denne informasjonen dersom det blir nødvendig i en smittesporingsprosess. Om du selger din billett videre ber vi om at vi informeres slik at vi kan registrere den/de du selger billetten til. Informasjonen lagres i henhold til gjeldende lovverk.

Det er ikke tillatt å medbringe mat og drikke. Mat kan kjøpes som normalt inne på området. Drikke bestilles via app, og serveres til bord inne på festivalområdet.

Det er imidlertid ikke et krav om faste tilviste sitteplasser, og bordplass-kravet gjelder kun når man skal bestille og konsumere alkohol.

FAQ:

Ja, Alta Live tar smittevernet svært seriøst. Vi vil ikke la dårlige rutiner ødelegge festivalopplevelsen for de besøkende. Tenk også på dine egne rutiner, og gjør de rette valgene, så gir du både deg selv og andre en trygg festivalopplevelse.
NEI, bli hjemme. Dersom du blir forhindret fra å dra på festivalen på grunn av sykdom, send oss en epost til billett@altalive.no – så flytter vi billetten din til 2022.
Det er todelt – ved å benytte oss av testing eller koronasertifikat kan vi øke antallet publikum som kan delta på festivalen. Samtidig gir det en ekstra trygghet for oss når vi skal samle et så stort antall mennesker i Alta for første gang på over to år.

Negativ koronatest sidestilles med vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom. For at koronasertifikatet skal vise grønt må den som innehar sertifikatet være beskyttet eller ha negativ test som ikke er eldre enn 24 timer. Du regnes som beskyttet i gjennom vaksinering tre uker etter første dose av vaksinen.

Husk å ha med legitimasjon.

Ja, du har ikke beskyttet status før det er gått tre uker etter første vaksinedose.
Det settes opp en teststasjon øverst på parkeringsplass P3 (hesteskoen), i nærheten av inngangen til festivalområdet. Her vil vi tilby testing fra formiddag til kveld både fredag og lørdag. Negativt prøvesvar nyere enn 24 timer vil gi grønt koronasertifikat. Det betyr at testen du tar fredag formiddag ikke gjelder lørdag kveld. Det vil da si at dersom du skal begge dager, må du testes begge dager. Testingen er gratis, og man vil få et prøvesvar innen 20 minutter fra testen er gjennomført.
Nei. Familieforestillingen lørdag formiddag gjennomføres uten krav om koronasertifikat eller hurtigtesting.
Testen oppleves litt ulikt for alle, men jevnt over er den ikke vond. Selve testingen tar under et minutt, og så må du vente på svar i opp til 20 minutter før du kan forlate testområdet.
Da må du ta kontakt med Alta kommune, og ta en PCR-test. Du vil ikke kunne dra på festivalen, og vil få tilbud om å flytte billetten din til 2022.

Kohortene fylles etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet. Vi anbefaler derfor publikum som vil tilbringe festivalen med sine venner om å møte opp samlet og tidlig for å hente festivalarmbånd (det synlige beviset på din billett under festivalen). Da er sjansen større for å være med vennene dine. Vi åpner billettlukene onsdag 18. August.

Om du skal begge dagene, men skal være med noen på lørdag, sørg for at du får vært i Kohort Nord – det er der alle med dagspass skal være.

Nei. Den kohorten du er i på fredag, skal du også være i på lørdag, om du kommer begge dager.

Nei, det er personlig oppmøte for utlevering av armbånd. Dette er hovedsakelig knyttet til sikkerhet og behov for å ha kontroll på hvem som tar på seg armbåndene.

Armbånd kan hentes på følgende tidspunkt: 
– Onsdag 18/8 på Amfi Alta fra 17:00 – 20:00
– Torsdag 19/8 på Amfi Alta fra 17:00 – 20:00
– Fredag 20/8 i Gågata, fra 16:00. 

Nei. Billetten din til Alta Live 2020 er ikke gyldig i år. Alle som hadde kjøpt billett i fjor fikk tilbud om å få pengene tilbake eller flytte billetten til 2021. Alle som har bedt om ny billett til i år, har fått det tilsendt fra billettdistributør Hoopla i juni 2020. Dersom du ikke finner din billett, send oss en epost til billett@altalive.no, så sender vi deg den på nytt! Har du ikke fått informasjonen vi sendte ut i fjor, ta kontakt med post@altalive.no, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.
Vi gjennomfører Alta Live “uten faste plasser”. Det betyr at du i utgangspunktet kan bevege deg fritt på festivalområdet innenfor den kohorten du er i. For å få med deg underholdningen fra begge scenene må du også bevege på deg. Vi oppfordrer publikum på det sterkeste om å utvise gode smittevernrutiner; Hold minst én meter avstand til andre utenom dine nærmeste. Vær nøye med håndhygyene, og hold deg hjemme dersom du er syk.
Det er 18 års aldersgrense på Alta Live. Normalt har vi åpnet for at foresatte kan ta med sine håpefulle under 18 igjennom vår vergeordning, men på grunn av sterkt redusert kapasitet er det dessverre ikke mulig i år.
Ja. For å kjøpe drikke må du bestille det til et bord du befinner deg ved. Det er også ønskelig at drikken konsumeres ved dette bordet, men det er ikke et krav fra myndighetene.

Nei. I år tar vi dessverre ikke i mot kontant betaling på noen av våre utsalgssteder. Dette er av smittevernhensyn. Men vi tar i mot betaling med kort og igjennom VIPPS.

Kveldsarrangementene åpnes 17:00 både fredag og lørdag, og første artist går på scenen kl 18:00. Til formiddagsarrangementet åpnes området kl 12:00.

De kjøper du på Barila og Studenthuset City Scene. 

Til Barila: Selges i døren. Ingen forhåndssalg. Billettpris 100,-.

Til Studenthuset City Scene: Selges i døren. Ingen forhåndssalg. Billettpris 100,-.  

 

Alta Live 2021

Vi tror Alta Live 2021 vil bli vel så viktig arena for å kunne treffe andre og skape nye minner sammen igjen, som det vil være for å få store konsertopplevelser. Og vi lover å gjøre alt vi kan for å gi dere begge!

SISTE INNLEGG

TILBAKEBLIKK FRA 2019

FØLG OSS