kjartan lauritzen

lørdag 20. august 2022

kl. 21:40 på Europrisscenen

Helt uten plateselskap i ryggen har Per Áki Sigurdsson Kvikne aka Kjartan Lauritzen gått fra å være en normal gutt fra Balestrand til å bli Norges rap-superhelt. Med sitt brede sognemål har han tatt landet med storm og kan skryte på seg å ha et av de mest energirike og festlige showene i kongeriket. Kjartanismen inntar Alta for første gang lørdag 20. august.

Kjartan debuterte i 2015 med Mestertyv EP’en, som han raskt fulgte opp med den stemningsfulle publikumsfavoritten; Havanna. Siden den gang har det kun gått én vei for 26-åringen med låter som ‘Nyte D’, ‘Fenomenet’ og hvem kan vel glemme ‘Fredag’? I 2021 introduserte han oss for en splitter ny religion, nemlig ‘Kjartanisme’. Det medfølgende albumet handler kort sagt om kjærlighet, glede, og å tro på seg selv, samtidig som den lekne holdningen til musikken bevares.

Live har han gjort stor suksess i mange år med sine eksplosive konserter, noe som ble understreket etter å ha blitt nominert to ganger på P3-Gull for årets live artist… Men ikke ta P3 eller vårt ord for det, ta det heller fra Balestrandingen selv:

“Kom på konsert, og du vil føle ei varm kjensle stryke deg forsiktig på sjela, og ei stemme vil kviskre deg ømt i øyret; “dette var ikkje eit dumt val, min gode ven”.