Hva skjer med Alta Live 2020?

Hele samfunnet står overfor en svært uforutsigbar og usikker fremtid. Også Alta Live. Hovedfokuset hos oss er, som hos de aller fleste nå, på å gjøre det vi kan for å begrense omfanget av covid-19 viruset, slik at helsevesenet til enhver tid klarer å håndtere de smittede som behøver medisinsk hjelp. 

Med dette som bakteppe, er det heller ikke til å stikke under en stol at vi er bekymret for gjennomføringen av vårt hovedarrangement, Alta Live, i 2020. Heldigvis er det enda forholdsvis lenge til august, men samtidig er det mange spådommer som forventer at virusets spredning skal være på sin høyde i den perioden.

Det betyr at vi nå jobber med både en plan A, B, C og D for de ulike scenarioene som kan utspille seg. Det er naturligvis helt umulig å spå nå hvordan vi ligger an når august nærmer seg. Ting endres over natten om dagen, og det er bare å håpe at de drastiske tiltakene staten nå har innført begrenser omfanget av denne pandemien, slik at vi kan returnere til vår normale hverdag så raskt som mulig.

Hvorvidt vi kan gjennomføre Alta Live i 2020 avhenger altså av hva som skjer i løpet av de kommende ukene og månedene, og pr dags dato vet vi ikke hva som kommer til å skje. Det vil si at enn så lenge forbereder vi oss så godt vi kan på å lage tidenes festival i Alta. Samtidig er det viktig at vi nå har et økt fokus på alternativet, for å sikre at vi vil være i stand til å presentere Alta Live også i 2021!

I mellomtiden oppfordrer vi alle våre venner om å fortsette å bruke musikk og live musikkunderholdning – via de flotte initiativene som er laget på sosiale medier; vi nevner VALY sessions, Brakkesyka 2020 og Digitalscenen på facebook.

Her kan dere oppleve flere livekonserter hver dag, og inngangsbilletten er valgfri!