Stengte parkeringsplasser og folkefest

bildet viser de ansvarlige for folkefesten, 17. august

Store endringer i Alta sentrum de kommende dagene

Som følger av byggingen av vårt festivalområde, blir hele parkeringsplass P3 (Hesteskoen – mellom Amfi og Kiwi/Biltema) stengt fra og med lørdag 12. august, klokken 23:00. 

Vi har allerede begynt oppriggingen til årets festival, men vil lukke hele parkeringsplassen samt deler av torget i løpet av søndag 13. august. 

– Det er mye som skal på plass når vi lager festival. Området vårt er en av våre viktigste signaturer, og det er en helt egen liten verden som skapes innenfor portene. For å få til det trenger vi både tid og plass. 

Vi er selvfølgelig klar over eventuelle ulemper det kan medføre. Men håper på forståelse og aksept for at vi kan gjøre dette en gang i året. 

 

Viktig informasjon om Folkefesten, torsdag 17. august

Torsdag 17. august ruller syklistene i Arctic Race of Norway inn i Alta. Klokken 18.00 er det målgang på Alta sentrum.

På grunn av sykkelløpet vil en rekke veier være stengt. Under finner du informasjon om hvilke veier som stenger når. For de som ønsker å komme til sentrum, så vil det være mulig å parkere ved Alta idrettspark på Aronnes frem til klokken 16.00 og gå snarvei opp til sentrum. Vi tilrettelegger også for å parkere enkelt med sykkel på sentrum.

Parkeringshuset på Amfi er åpent fram til klokken 15.30 og kan brukes til parkering. Dersom du parkerer her kan du kjøre ut igjen etter klokken 18.30.

Prosjektleder i Alta kommune for Arctic Race of Norways besøk i Alta, Per Erik Bjørnstad, sier det meste er på plass en uke før rittet ankommer og festivalen starter.

– Det er mange tråder som skal samles når det skjer så mye på samme tid, men mest av alt er det gøy. Det skaper liv og røre i Alta, og det ønsker kommunen å være en tilrettelegger for. Det som mange kommer til å merke er stenging av veier og parkeringsplasser, så derfor går vi ut nå i god tid med informasjon. 

– Vi håper så mange som mulig kommer for å få med seg det som skjer på sentrum denne helgen.

Les hele informasjonsmeldingen til Alta kommune her. 

 

Stengte veier fredag 18. august

Det vil også være en del stengte veier fredag 18. august som følger av Arctic Race-etappen mellom Alta og Hammerfest. 
 
De stengte veiene vil ikke påvirke de av vårt publikum bosatt i Alta i noen særlig grad, men vil ha stor påvirkning på de av dere som skal til Alta fredag 18. august via Sennalandet, og særlig om dere skal fra Hammerfest. 
 
Via Hammerfest? 

Vi har laget en grundig oversikt over hvilke tidspunkter dere må forholde dere til. Den kan du lese her.