Britiske All We Are kommer

Kanskje har du hørt om de, kanskje har du ikke – men den fantastiske norsk, irsk og brasilianske trioen, All We Are, kommer til Alta Live i år, og det er slettes ikke første gangen!

Faktisk stod de på scenen under Aronnesrocken i 2011, på det som var en av bandets aller første konserter. Hvordan den konserten kom til, er en morsom historie. Men mer om det senere.

All We Are ble etablert i 2011, og siden albumdebuten i 2015 har bandet gitt ut fire album. Med sin drømmende, psykedeliske, chill-out indie pop har bandet blitt beskrevet som et Bee Gees på Diazepam, og har etter hvert fått et solid fotfeste i England. Bandet har opptrådd på legendariske Glastonbury, turnert europa rundt med bandet Warpaint.

Men, hvordan har det seg at dette bandet stod på Aronnesrockenplakaten allerede i 2011? Eller, gjorde de det?

– I forkant av festivalen i 2011 ble jeg kontaktet av Lars Helge Beldo, som hadde sett det han beskrev som en fantastisk irsk duo på en pub sør i landet. Han kom i prat med dem, og så viste det seg at de hadde en felles bekjent i meg, sier festivalsjef Torgeir Ekeland. Duoen det var snakk om var Guro Gikling og Richard O’Flynn, og var tidligere studievenner av festivalsjefen. Beldo tilbydde seg å sponse den irske duoen opp til Aronnesrocken senere samme år, og det takket både festivalen og bandet ja til.

– Like før dette hadde både Guro og Rich gitt ut musikk som soloartister, og vi puttet begge dem på plakaten, som soloartister. Men ikke lenge før festivalen spurte de om de kunne ta med seg enda en felles studiekamerat, Luis Santos, og spille med sitt nyeste bandprosjekt. Det fikk vi naturligvis til.

Så, under festivalen opptrådde den ferske trioen sent på klubbprogrammet, på gode gamle Alfa Omega. Foran et heller glissent publikum.

– Men vi var en liten gjeng, og det var en fantastisk konsert, mimrer Ekeland. Siden da har bandet fått millioner av streams, og turnert land og strand rundt. Jeg er sikker på at dette kommer til å bli en av årets store snakkiser etter festivalen, fortsetter han.

I år, 11 år etter, returnerer de endelig til Alta igjen, med rett navn på plakaten.